Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Ukrayna’da, Anne konulu yarışmaya büyük ilgi

Ukrayna’da Türk Kültür Merkezi’nin düzenlediği Anne konulu resim yarışmasına ülkenin dört bir yanından bin 411 resim geldi.

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Kiev Eğitim ve Bilim, Gençlik ve Spor Bölümü, Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi «Syaivo» ve Uluslararası «Meridyen» Okulu tarafından Ukrayna çapında  5–11. sınıf öğrencilerine yönelik o «Anneye resim, mektup ve şiir» adlı yarışma yapıldı.

8 Mayıs Uluslararası Anneler Günü münasebetiyle 15 Şubat 2016 ve 15 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya ülke çapında yoğun bir katılım oldu.

Özellikle resim kategorisinde öğrencilerden çok büyük katılım oldu. Ukrayna’nın farklı köşelerinde yaşayan çocuklardan toplam bin 411 tane resim geldi. Resimlerin her birini dikkatle değerlendiren jüriler, 153 resmi seçti. Seçilen bu resimler tekrar bir değerlendirmeye tabi tutulacak ve dereceye girecek resimler belirlenecek.

Organize heyetinden yapılan açıklamada, “Yarışmaya katılan Ukraynalı çocuklar çok yetenekli, hünerli ve hayal gücü sahibi oldukları için jüri üyelerimiz, en iyi resimleri seçmekte çok zorlandılar. Yarışmaya katılmak üzere gönderilen resimler, farklı konular üzerine yapıldı. Katılımcıların büyük kısmı, çalışmalarında halihazırda Ukrayna’da için son derece güncel olan askerî ve milliyetçi konulara değindi. Birçok çocuk ise annesine beslediği aşkı her Ukraynalının kolayca anlayabileceği semboller aracılığıyla ifade etmeyi tercih etti. Jüri üyeleri, resimleri değerlendirirken her şeyden önce resimde tasvir edilenlerin derinliği, çocuğun annesine beslediği sevgiyi ifade etme becerisi ve resmin çizilmiş olduğu teknik gibi hususlara dikkat etti.” denildi.

Yarışma çerçevesinde dereceye girecek olan öğrencilere kıymetli ve faydalanabilecekleri hediyeler takdim edilecek.

Yarışmada dereceye girenlerin onurlandırılacağı ödül töreninin tarihi, yeri ve saati yakında duyurulacak.

| YEVGENİYA VYAÇESLAV – KİEV

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]