Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HayatMedya

UBER yapan gazeteci Bilici, Akşam’ın Washington Temsilcisini otomobiline almadı

AKP iktidarının polis gücüyle el koyduğu Zaman Gazetesi'nin eski yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici, UBER şoförü olarak AKŞAM Washinghton Temsilcisi Yavuz Atalay'ın karşısına çıktı.

AKP iktidarının el koyarak kapattığı Zaman Gazetesi’nin son genel yayın yönetmeni olan ve ABD’de bulunan Abdülhamit Bilici, “Rüşvet havuzu” medyasının gazetesi AKŞAM’ın Washington Temsilcisi Yavuz Atalay’ı otomobiline almadı.

Yolda ve darda kalan Yavuz Atalay, Bilici’nin, kendisinin Türk olduğunu fark ettiği için otomobiline almadığını iddia etti.

Her gün elektirke, doğalgaza, benzine, zam gelen Türkiye’de,  AKŞAM gündemi  değiştirmek için bu hadiseyi manşetine taşıdı.

Okurlar, “Keşke siz de şerefinizi satmayıp Uber şoförlüğü yapsaydınız…” diye eleştirdi.

TESADÜFEN ARADI

ABD’nin “DMV” (DC bölgesi, Maryland ve Virginia eyaletleri) olarak adlandırılan bölgede Uber şoförlüğü yapan Bilici’ye “tesadüfen” AKŞAM Washington Temsilcisi Yavuz Atalay çağrıda bulundu.

UBER’E ŞİKAYET EDİLDİ

Kendisini çağıran yolcunun ismini sistem üzerinden gören ve mesaj atan Abdülhamit Bilici, başka bir taksi çağırmasını istedi. Bilici’ye, “Neden olduğunuz yerde bekliyorsunuz? Neden gelmiyorsunuz” şeklinde mesaj atan Atalay’a, Bilici, “Bu aracı sistem üzerinden iptal edin ve başka araç çağırın” cevabını verdi. Uber ile iletişime geçen Atalay, Bilici’yi şikâyet etti.

Bilici’nin Uber profilinde, bir yıldır Uber şoförlüğü yaptığı yazıyor. Bilici’nin kendisini tanımladığı bölümde de, “Arkadaş canlısı, dinlemeye hazır ve öğrenmeyi seven” ifadeleri yazıyor.

HİCRET EDENLER İÇİN ABD’DE YAŞAM REHBERİ
Türkiye’deki baskı ve zulümden dolayı ABD’ye hicret edenler için 24 sayfalık ‘Amerika’da Yaşam Rehberi’ hazırlandı. Söz konusu rehberde nasıl ucuza cep telefonu hattı alınacağı, çocukların ABD’deki Türklerin çalıştığı sözleşmeli okullarına nasıl kaydettirileceği, üniversiteyi kazanma şanslarının artması için hangi dersleri almaları gerektiği ya da ucuza nasıl araba satın alınacağı gibi bilgilere yer verildi.

ABD’DE YAŞAM REHBERİ İŞTE BAZI TÜYOLAR;

– Polis eli silahında size yaklaşabilir korkmayın. “Sizi niye durdurdum” diyerek soru sorar. “Bir fikrim yok” diye cevap verin.

– Asla polisle tartışmayın.

– Yolda kesinlikle Türkiye’deki gibi selektör yapmayın.

EHLİYET TAVSİYELERİ

– Avukat ücretleri çok pahalı. Derneklerden fakirlik sınırının altında olanlara bedava avukat temin edilebilir.

– Türkiye‘deki ehliyetiniz sürücü deneyim sürenize sayılıyor. Türkçe tercüman ile sınavlara girebiliyorsunuz.

ARAÇ TAMİRİ UYARILARI

– Araba tamiri, en sıkıntılı ve en pahalı hizmet. Kayıtlı tamirciler yüksek ücretler talep ettiklerinden charge dolayı aracın kusurunu öğrenip tamirciye denetletip yazılı teklif alın.

– BOCES denilen devlet organizasyonu değişik yerlerde ücretsiz ya da çok az bir ücretle dil kursları düzenliyor.

– Geliri 30 bin dolar ve altında olan herkes Medicaid’e (sağlık yardım fonu) başvurabilir ve sağlık yardımı alabilir.

– Kredi kartı almak için önce ufak ve bilinmeyen bankaların tekliflerine başvurmayın faizleri yüksek.

Ukrayna’da UberShuttle başladı aylık kazancı en az 3000 dolar

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]