Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
ÇevreHaberler

Bahçenizde Latin rüzgarı…

Bahçenizde ateşli bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bunun için en canlı, en parlak renkleri kullanmaktan korkmayın. Baharın coşkusunu bahçenize yansıtın.

Bahar mevsimi… Doğa en sonunda derin uykusundan uyanıyor. Ve bahçe sizi bekliyor hasretle. Biraz yeniliğin ve bakımın vakti çoktan geldi. Gözlerinizi kapayın ve hayal edin… Yeni filiz veren ağaçlar, topraktan patlayan çiçekler, renkli dalları şenlendiren kuş sesleri… Hiçbiri artık çok uzakta değil. Dört mevsim içinde belki de en hareketlisidir bahar ayları. Bahçede çalışmayı seven için yenilik zamanıdır. Tembelliği artık bir kenara bırakın. Bu yıl bahçenizi yeniden keşfetmeli, hatta yeniden tasarlamalısınız. Sımsıcak Latin esintisine ne dersiniz? Kaktüslerle, renkli çiçeklerle ya da çarpıcı bir dekorasyonla yepyeni bir bahçe tasarlamalısınız. Örneğin, Meksika Bahçelerini hayal edebilirsiniz. İşe renkli bir alan oluşturarak başlayabilirsiniz. Tüm bunları yaparken, eski eşyalarınızı çöpe atmak yok. Onları mutlaka yeniden değerlendirin. Belki rengini değiştirir ya da ufak tefek birkaç ekleme ve bakımla baştan yaratabilirsiniz. Başlamaya hazır mısınız?

Pittosporum

Mart ayıyla beraber bahçede tam zamanlı çalışma vakti de gelmiş demektir. Bahçe ya da balkonunuzun konumuna göre en uygun bitki türlerini seçebilirsiniz. Bahçenizde yer alan güllerinizi ocak ya da şubat ayında budamadıysanız, bu işlemi bu ay da yapmanız mümkün. Çit bitkilerinizden Pittosporum ve Ligustrumlarınıza da form budaması yapmayı ihmal etmeyin. Bahçede bitki revizyonları için eksik bitki gruplarınızı tespit etmeli ve odunlaşmış çalı gruplarını değiştirmelisiniz. Bu alanları bitkilerden temizledikten sonra toprağı havalandırın. Çim alanlarda kış gübresi, geçtiğimiz aylarda yapıldıysa bu ay tekrarlamayın. Sonbahar ya da kış ayları boyunca,tohum olarak ektiğiniz bitkileri bahçede yeni yerlerine dikmeye başlayabilirsiniz. Bahçenizde sarılıcı bitkiler varsa, yerlerini sağlamlaştırın. Budamalarını yaptıktan sonra gübre vererek onu şımartabilirsiniz. Dondan, kış soğuklarından etkilenmiş bitkilerin bakımına dikkat edin. Daha özenli ve dikkatli olmalısınız. Duvarınızı süsleyen mor salkımınızı budamayı da sakın ola unutmayın. Mor mor açmalarına az kaldı.

Renkli duvarlar, ahşap mobilyalar ve hamaklarla dolu bir bahçe oluşturmak için iş başına! Eski mobilyalarınızı renkli boyalarla yenileyebilirsiniz. Sıcak bir iklimin esintisi olarak duvar boyaları oldukça önemlidir. Cesur renkleri kullanmaktan korkmayın. Turuncu-sarıyla, elektrikli kobalt mavisi, bu tarz bahçelerin en tipik özellikleridir. Taşlar ve fresk panellerin yarattığı bordürler, tasarımınızın ufak detaylarıdır. Seramik ve çakıl taşı kaplı yer döşemeleriyle, alana hareket kazandırabilirsiniz. Kırmızı kiremit yer döşemeleriyle de alanı daha da sıcak bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Mobilyalarınızı tamamlayacak yastık ve tekstil ürünlerinde de gül desenini bolca kullanabilirsiniz. İnka’lardan kalan kırmızı, yeşil, sarı yani bol renkli çizgili dokumalar, bahçenize çok yakışacak. Gelelim bu alana hayat verecek olan büyük seramik, toprak saksılara. Bunların içine devasa tropik bitkiler yerleştirebilirsiniz. Işık-gölge oyunlarından yararlanarak, bahçenizde yer alan sütunların gölgesine hayat verin. Bitki  gruplarına gelince, bahçenin bir bölümü tropik bir görüntü içinde yemyeşil olsun. Diğer bir yanı da çöl ortasında kalmış subtropik bitkilerden oluşabilir. Böylece tüm ilgi bitkilerin üzerinde toplanır. Tropik bitki bahçemde nasıl yetişir diye merak ediyorsanız hemen cevaplayalım; ülkemizin mevsimine uygun geniş yapraklı her dem yeşil çalı gruplarını deneyebilirsiniz. Örneğin büyük, yeşil yapraklı Hosta. Sıkıştırılmış toprak alanda yer yer kaktüs türlerine ya da Agave, Sansevieria gibi türlere de yer verebilirsiniz.

CENNET KUŞU Strelitzia reginae
Ilıman iklim bitkisidir. Güney Afrika’ya özgü bir bitkidir. Çiçeklerinin cennet kuşuna benzemesinden dolayı Cennet kuşu çiçeği olarak adlandırılır. Soğuk iklimlerde saksıda yetiştirmek daha sağlıklıdır. Hava sıcaklıklarının düştüğü dönemlerde iç mekana alın. Güneş alan yerleri tercih eder. Rüzgardan korumayı da ihmal etmeyin. Organik maddece zengin bahçe toprağı terciheder. Bitkinizin sağlıklı gelişimi için geçirgen toprak kullanmalısınız. Toprak hafif nemli kalacak şekilde sulama yapın. Fazlası kök çürümesine yol açar. Sonbahar-kış döneminde daha az sulama yapmalısınız. İlkbahar-yaz döneminde ayda iki kez, sonbahar-kış döneminde de ayda bir kez sıvı gübre kullanmalısınız. İlkbaharda kökten ayırma yöntemiyle üretebilirsiniz. Dekoratif görünümlü çiçekleri 10-15 santimetre uzunluktadır ve kesme çiçek olarak çiçekçilikte de çok kullanılır. Yaprakları muz yapraklarına benzer. Yaprakları oldukça büyüktür, 30-200 santimetre uzunluğunda ve 10-80 santimetre genişliğindedir.

Kaynak. http://www.evbahce.com.tr/dekorasyon/163-latin-ruzgari.html

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]