Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

[GÜNCELLENDİ] Ukrayna’da Malezya uçağı vuruldu: 295 ölü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, silahlı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk bölgesinde düşen Malezya Havayolları’na ait uçak ile Ukrayna ordusunun herhangi bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Poroşenko, “Bu Rus roketleriyle düşürülen üçüncü trajik uçak faciası. Son günlerde, Ukrayna ordusuna ait; An-26, Su-25 uçaklarından sonra bu facia haberini aldık. Biz büyük ihtimalle bunun da vurularak düşürüldüğüne inanıyoruz. Ukrayna ordusunun şu ana kadar hava hedeflerini vurmaya yönelik hiç saldırısı olmadı.” dedi.

Poroşenko elim hadisede hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

UKRAYNA EKIBI: EN AZ 100 CESEDE ULAŞTIK
Ukrayna arama ve kurtarma ekibi, ülkenin doğusunda Grabovo köyü yakınlarında düşen yolcu uçağından şimdiye kadar 100’den fazla cesede ulaştıklarını bildirdi.

Uçağın enkazının yaklaşık 15 kilometrelik bir alana yayıldığı kaydediliyor. Uçağın kuyruk kısmındaki renklerin Malezya Havayolları’na ait olduğunu gösterdiği kaydedildi.

Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağında 280 yolcu, 15 mürettebat toplam 295 kişi olduğu ifade ediliyor.

UKRAYNA BAŞBAKANI, UÇAK “FELAKETINI” SORUŞTURMA TALIMATI VERDI
Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, ülkenin doğusunda yaşanan “uçak felaketini” soruşturma talimatı verdi.

Ukrayna makamları, Rusya sınırına yakın bölgede Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının düşmesi sonucu 280’i yolcu, 15’i mürettebat, toplam 295 kişinin öldüğünü açıkladı.

UKRAYNA MAKAMLARI: MALEZYA UÇAĞINDAKI 295 KIŞIDEN KURTULAN YOK

Ukrayna İçişleri Bakanı danışmanı Anton Geraşenko, düşen Malezya Havayolları yolcu uçağından 280 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmadığını bildirdi.

Bu arada Rus İnterfaks haber ajansı, Malezya Havayolları’nın Boeing tipi yolcu uçağının vurulduğunu iddia etti. Ajansa konuşan ismini açıklamayan bir yetkili, uçağın füze ile vurulduğunu söyledi.

Malezya yolcu uçağının Ukrayna topraklarında, Rusya sınırına yakın düştüğü açıklandı. Ukrayna makamları, uçağın düşmesini doğrularken, bölgeye kurtarma ekiplerinin gönderildiğini kaydetti.

Amsterdam – Kuala Lumpur seferini yapan uçakta 280 yolcu ve 15 mürettebat olduğu ifade ediliyor.

Malezya Havayolları’ndan ise henüz bir açıklama gelmedi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]