Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Trabzon’da İnter galibiyetinin coşkusu yaşanıyor

Trabzon’da, Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda İtalya temsilcisi İnter karşısında deplasmanda aldığı 1-0’lık galibiyetin coşkusu yaşanıyor. Maçın son düdüğünün ardından ellerinde bayrakları ile sokaklara dökülen bordo-mavili taraftarlar, takımlarının ilk kez katıldığı Devler Ligi’ne galibiyetle başlamasının kutluyor.

Şike soruşturması nedeniyle Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesinin ardından Devler Ligi’ne katılan Trabzonspor, tarihinde ilk kez mücadele etme şansı yakaladığı Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başladı.

Bordo – mavili ekip, B Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda İtalya’nın köklü takımlarından İnter ile karşı karşıya geldi. UEFA Kupası’nda İnter ile ilk kez 14 Eylül 1983 yılında sahasında karşılaşan ve 1-0 galip gelen Trabzonspor, 28 yıl sonra yine bir 14 Eylül günü bu kez Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda konuk olduğu rakibini Celutska’nın 76. dakikada attığı golle yine 1-0 mağlup etti.

Bordo – mavili takımın zorlu deplasmanda aldığı galibiyet Trabzon’u adeta bayram yerine çevirdi. Maçın bitiş düdüğünün ardından araçları ile sokaklara dökülün taraftarlar, şehir turu atarak galibiyeti kutladı. Ellerinde bayrakları ile Meydan Parkı ve Maraş Caddesi’nde toplanan binlerce taraftar da galibiyetin coşkusunu yaşadı.

Bordo – mavili taraftarların en yoğun olarak toplandığı Maraş Caddesi kutlamalar nedeniyle araç trafiğine kapandı. Takımları lehine sevgi gösterilerinde bulanan Trabzonsporlu taraftarlar, meşaleler yakarak galibiyeti kutluyor.

28 YIL SONRA YİNE KAZANDI
UEFA Kupası’nda İtalya’nın İnter takımı ile ilk kez 14 Eylül 1983 yılında sahasında karşılaşan ve Avni Aker Stadı’nda oynanan maçı 1-0 kazanan Trabzonspor, 28 yıl sonra yine bir 14 Eylül gününde bu kez Şampiyorlar Ligi’nde karşılaştığı rakibini yine aynı skorla 1-0 yenmeşi başardı.

İnter ile ilk olarak 1983-84 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda karşılaşan Trabzonspor, 14 Eylül 1983 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapılan maçta rakibini 88. dakikada Tuncay Soyak’ın attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

İtalya’da 28 Eylül’de oynana rövanş maçında ise 47. dakikada Altobelli’nin penaltıdan, 87. dakikada da Collovati’nin attığı gollerle sahadan 2-0 yenik ayrılan bordo-mavililer, kupaya veda etmişti.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]