Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar 50 milyon Türk’ün 6.6GB’lık kimlik bilgisinin indirebiliyor

Yaklaşık 50 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri paylaşıldığı iddiasını Ukrayna gündeminde. Ukrayna basınında yer alan haberlerde hackerler tarafından yayınlanan linklere de yer verildi. Ukrayna basının paylaştığı linklerde bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, ‘mernis’ siteminin sıkıştırılmış halinin 1.5GB normal halinin ise 6.6GB yer tuttuğu görüldü.

Toplam 49 milyon 611 bin 709 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia edilen veri tabanı torrent’ten de indirilebiliyor:
Ukrayna basın kuruluşlarında da yer alan habere göre veri tabanında; ad, soyad, anne-baba adı, doğum yeri ve tarihi, nüfus kayıt yeri ile açık adres bilgileri bulunuyor.

Hackerler bilgileri paylaştıkları siteden, “Türkiye’de çarpık ideoloji, adam kayırmacılık ve aşırı dinciliğin yükselişi…” gibi ağır ithamlarla birlikte, Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün verilerinci açıkça paylaştı.

Hackerler, Türkiye üzerinden ABD’ye de mesaj gönderdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ise 50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarına yönelik açıklama yaptı. Bakan Yıldırım konuyla ilgili olarak “Mernis bilgilerinin çalındığı iddiası doğru değildir” dedi.

KONSTANTİN KONEVETS | UKRAYNAHABER.COM

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]