Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çin, Ukrayna’ya karşı nükleer silah kullanmayacak

Pekin’de resmi temaslarda bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao arasında Çin’in Ukrayna’ya karşı nükleer silah kullanmaması yönünde bir mutabakat metni imzalandı.

Çin anlaşma ile Ukrayna’nın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne olan saygısını yineledi. Taraflar nükleer konularda bilgi alış verişine gelecek dönemde de devam etme kararı aldı.

Çin hükümeti 1994 yılında aldığı karar ile nükleer silahı olmayan ve nükleer silah bulundurmayan ülkeleri tehdit oluşturan ülkeler listesinden çıkarmıştı.

Ukrayna Parlamentosu, temmuz ayında hükümetten dünyanın önde gelen devletlerinde; Rusya, İngiltere, ABD, Çin ve Fransa gibi ülkelerden nükleer silahla saldırı konusunda güvenlik garantisi almasını istemişti.

Ukrayna nükleer silahları olmayan ülkelerin güvenlik garantilerinin oluşturulması üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

 

YUNUS ERDOĞDU – KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]