Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Dikkat! Türk pasaportuyla seyahat edenler için İnterpol pasaport bilgi sisteminde değişiklik yapıldı.

"İçişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen "milli güvenlik" gerekçesiyle 100 bin kişinin pasaportu iptal edildi. Yurtdışında olanlar ve Türk pasaportuyla seyahat edecekler, pasaportlarının iptal olabileceğini ve seyahat durumunda el konulabileceğini dikkate almalıdır."

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilen pasaportlar İnterpol sistemine giriliyor ve üye ülkeler tarafından görülebiliyor. Değişiklik öncesinde sadece kayıp ve çalıntı pasaportlar sisteme girilmekteyken artık pasaport iptalleri de sisteme girilmeye başlandı. Yeni düzenleme sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilen pasaportlar İnterpol sistemine yüklenebiliyor ve tüm üye ülkeler tarafından da iptal bilgisi görülebiliyor.

İçişleri Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen “milli güvenlik” gerekçesiyle 100 bin kişinin pasaportu iptal edildi. Yurtdışında olanlar ve Türk pasaportuyla seyahat edecekler, pasaportlarının iptal olabileceğini ve seyahat durumunda el konulabileceğini dikkate almalıdır.

Türk pasaportuyla yurtdışında bulunan veya seyahat edecek olanlar, pasaportlarının iptal edilmiş olabileceğini düşünmeli ve yurtdışındaki olası pasaport sorunlarından kaçınmak için dikkatli hareket etmelidirler. Yapılan iptaller nedeniyle yurtdışında tutuklanma, iade, deportasyon veya yasadışı yollarla Türkiye’ye getirme işlemi yapılabilir.

Bulunulan ülkeden çıkışta çoğunlukla pasaport iptali sorun yapılmamasına rağmen gidilen ülkede pasaport iptali nedeniyle gözaltı işlemi yapılıyor. Önceden olduğu gibi ‘pasaportum sahte değil, incelenebilir gerekirse İnterpol’e sorulabilir’ tarzı itirazlar yeni düzenleme ile bir anlam ifade etmeyecek. İptal bir pasaportla seyahat edilmesi nedeniyle durum otomatik olarak Türkiye’ye bildirilmiş olacak ve kişinin durumuna göre Türkiye harekete geçecek. Bu kapsamda difüzyon çıkartarak tutuklanması, iade sürecinin başlatılması, deport edilmesinin sağlanması ya da yasadışı yollardan Türkiye’ye getirilmesi için çalışma başlatılacaktır.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]