Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Spor

Sepp Blatter’den 12 yıl sonra gelen Katar itirafı: Katar büyük bir hataydı!

Platini, Sarkozy'nin resmi konutunda Şeyh Al Thani'yle buluştu.

2022 Dünya Kupası’na sayılı günler kala Katar’ın turnuvanın ev sahipliğini aldığı dönemde FIFA’nın başkanı olan Sepp Blatter’den çarpıcı bir açıklama geldi. İsviçre’de yayım yapan Tages Anzeiger gazetesine konuşan Blatter, 2010 yılında organizasyonu Katar’a vermeyi bir hata olarak nitelendirirken, kötü bir seçim yaptıkları özeleştirisinde bulundu.

Blatter ne söyledi?

“Katar, her şeyden önce İsviçre’deki 1954 Dünya Kupası’ndan bu yana şampiyonayı düzenleyen en küçük ülke ve Dünya Kupası onlar için çok büyük bir organizasyon.

Ayrıca sosyal hususlar ve insan hakları konusunun da üzerinde durmak gerekiyor. FIFA 2012 yılında Katar’daki turnuvaya hazırlık sürecinde şantiyelerdeki şartları göz önünde bulundurdu ve ev sahibi ülkeleri seçmek için aradığı kriterleri tekrar gözden geçirdi.

Ben seçim sürecinde oyumu ABD’ye vermiştim. Katar kötü bir seçimdi o dönemin başkanı olarak bundan ben sorumluyum.

O dönemin UEFA Başkanı Michel Platini, dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin resmi konutuna davet edildi.

Bu görüşmede Katar’ın o dönemki veliaht prensi ve şimdiki emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani de oradaydı.

Bu görüşmenin ardından Platini beni aradı ve Dünya Kupası için düşüncesinin değiştiğini söyledi.

ABD Dünya Kupası için favoriydi ama Michel Platini ve onun ekibinin dört oyu sayesinde Dünya Kupası 14’e karşılık sekiz oyla ABD yerine Katar’a gitti.

İşin gerçeği tamamen bu. FIFA’nın şimdiki başkanı Gianni Infantino’nun bir yıldır Katar’da yaşadığını biliyorsunuz. Başkanı Katar’da yaşayan FIFA, Katar’a herhangi bir konuda ne söyleyebilir?”

Blatter’in Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesinin bir numaralı sorumlusu olarak nitelendirdiği Platini, 2015 yılında Associated Press’e verdiği demeçte Paris’te gerçekleşen toplantıyı büyük oranda doğrulamıştı. Sarkozy’nin kendisine Katar’a oy vermesini söylemediğinin altını çizen Platini, buna rağmen neyin iyi olacağı konusunda emin olduğunu belirtmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]