Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

İngiliz medyası Rusya’nın Ukrayna’yı işgal saatini verdi: gece 3’te

Savunma uzmanları, Rus birliklerinin Ukrayna sınırından çekildiğini doğrulamadı.

İngiliz gazetesi The Sun, Amerikan istihbaratından üst düzey yetkililere atıfta bulunarak, Rus ordusunun Kıyiv saati ile 16 Şubat Çarşamba gününün ilk saatlerinde yani 3.00’te, Ukrayna’ya saldıracağını söyledi.

İngilizlere göre, Rusya’nın birliklerin bir kısmının kalıcı konuşlanma yerlerine geri çekilmesine ilişkin resmi açıklamalarına rağmen, güney ve doğu yönlerinde 130 binden fazla asker bulunuyor.

Kuzeyde Belarus’ta 40 binden fazla Putin yanlısı güç ve Donbas’ta 30 bin işgalci bulunuyor.

Yayının üst düzey kaynakları, Moskova’nın saldırısının Ukrayna’nın güney, doğu ve kuzey kanatlarında “neredeyse kesinlikle birkaç noktadan eşzamanlı” olacağını kaydetti.

Aynı zamanda, 15 Şubat’ta Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, birliklerin bir kısmının kalıcı dağıtım yerlerine çekildiğini duyurdu.

Analistler bu bilgiyi reddetmesine rağmen. Özellikle MH17’nin düşüşünü soruşturmaya dahil olan CIT, Rus birliklerinin Ukrayna sınırına doğru ilerlediğini iddia etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya’nın 16 Şubat’ta Ukrayna’ya saldıracağını söylemişti. Ancak bu bilgi henüz Pentagon tarafından doğrulanmadı.
Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]