Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

NATO Müttefikleri, Doğu Avrupa’da caydırıcılığı ve savunmayı geliştirmek için daha fazla gemi, jet gönderiyor

NATO’dan Ruslara gözdağı

Rusya’nın, Ukrayna sınırına asker yığmasına mukabil, NATO gereken adımı attı.

NATO Müttefikleri güçlerini hazırda beklemeye aldı. Doğu Avrupa’daki NATO konuşlandırmalarına ek gemiler ve savaş uçakları gönderiyor, bu da Rusya Ukrayna ve çevresinde askeri yığılmasına devam ederken Müttefiklerin caydırıcılığını ve savunmasını güçlendirecek.

Geçtiğimiz günlerde, bazı Müttefikler mevcut veya yaklaşmakta olan konuşlandırmalar ilgili duyurular yaptı.

Danimarka, Baltık Denizi’ne bir firkateyn gönderiyor ve NATO’nun bölgedeki uzun süredir devam eden hava polisliği misyonunu desteklemek için Litvanya’ya dört F-16 savaş uçağı yerleştirmeye hazırlanıyor.

İspanya, NATO deniz kuvvetlerine katılmak için gemiler gönderiyor ve Bulgaristan’a savaş uçağı göndermeyi düşünüyor.

Fransa, NATO komutası altında Romanya’ya asker göndermeye hazır olduğunu ifade etti.

Hollanda, NATO’nun bölgedeki hava polisliği faaliyetlerini desteklemek için Nisan ayından itibaren Bulgaristan’a iki F-35 savaş uçağı gönderiyor ve NATO’nun Mukabele Gücü için bir gemi ve kara üslerini beklemeye alıyor.

ABD, İttifak’ın doğusundaki askeri varlığını artırmayı düşündüğünü de açıkça belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg şunları söyledi: “Müttefiklerin NATO’ya ek kuvvetler eklemesini memnuniyetle karşılıyorum. NATO, İttifak’ın doğu kısmını güçlendirmek de dâhil olmak üzere tüm Müttefikleri korumak ve savunmak için gerekli tüm önlemleri almaya devam edecektir. Toplu savunmamızı güçlendirmek de dâhil olmak üzere, güvenlik ortamımızdaki herhangi bir bozulmaya her zaman yanıt vereceğiz.”

NATO bir savunma ittifakıdır. Rusya’nın 2014’te Kırım’ı yasadışı ilhakına yanıt olarak NATO, Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya’daki dört çok uluslu savaş grubu da dâhil olmak üzere ittifakın doğu kısmındaki varlığını artırdı.

Sırasıyla Birleşik Krallık, Kanada, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından yönetilen bu birlikler çok uluslu ve savaşa hazır. Onların varlığı, bir Müttefike yapılan saldırının tüm İttifak’a yapılmış sayılacağını açıkça ortaya koyuyor. 2014’ten önce İttifak’ın doğu kesiminde NATO kuvvetleri yoktu.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]