Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Zelenskıy, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’i kabul etti

Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının “çok kısa sürede” gelebileceğini söyledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, savaşı önlemek için Avrupa turuna çıkan ve Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de temaslarda bulunan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde kabul etti.

Görüşmede Blinken, Rusya’nın “çok kısa sürede” yeni bir saldırı başlatabileceğini söyledi.

Zelenskıy, ise Blinken’e şunları söyledi: “Ukrayna’ya verdikleri askeri destek ve yardımı artırdığınız için size ve Başkan Biden’a ve ABD yönetimine şahsen teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Rusya, ise Ukrayna etrafındaki gerginliğin arttığını, hala ABD’den ve batıdan güvenlik garantisi için yazılı bir garanti beklediğini söyledi.

Rus dış politika uzmanları “muhtemelen tren kazasında önceki son durak” dediği, Blinken’in Cuma günü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapacağı görüşmenin hazırlıkları devam ediyor.

Öte yandan Rusya, Ukrayna’nın kuzey komşusu Belarus’a da ortak askeri tatbikat gerekçesiyle asker gönderiyor.

Uzmanlar, Rusların, Ukrayna’ya kuzeyden Belarus, doğudan ve güneyden Kırım’dan saldırma seçeneği olduğunu belirtiyor. Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Rus askerlerinin Belarus’a gelişinin Baltık ülkesi için doğrudan bir tehdit oluşturduğunu açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ise saldırı iddialarını inkâr ediyor. Kremlin, Batı’nın Ukrayna’ya silah teslimatı, askeri tatbikatları ve NATO ülkelerinin uçuşları nedeniyle asker yığdıklarını söylüyor. Ancak batının Ukrayna’ya silah teslimatı, Kremlinin söylemlerinin aksine, Rusların sınıra asker yığmasından sonra gerçekleşti.

ABD, Rusya’nın Sovyet sonrası komşusunu tehdit ettiğini ve Kırım’ı işgal edip ülkenin doğusunun büyük bölümünü kontrol eden ayrılıkçı güçleri desteklemesinden sekiz yıl sonra yeni bir işgale hazırlandığını iddia ediyor.

Rusya askeri tehdit ile Kıyiv’in Batı ile artan bağlarından tehdit rahatsız ve Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğini önlemek ve ittifakın doğu Avrupa’dan asker ve silahları geri çekmesini sağlamaya çalışıyor.

Pazartesi günü İngiltere, Ukrayna’ya kendisini savunmasına yardımcı olmak için tanksavar silahları tedarik etmeye başladı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]