Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin: Ukrayna ile Rusya’nın manevi bağları kopmaz

Kiev Rusya’sının Hıristiyanlığı kabulü ve ilk vaftizin oluşunun 1025. yıl dönümü münasebetiyle Ukrayna’da temaslarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sivastopol’de Ukrayna ve Rusya’nın birlikte kutladığı deniz kuvvetleri gününe katıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile birlikte bir konuşma yapan Putin, konuşmasına; “Ukraynalı yoldaşlar, denizciler ve astsubay, amiraller ve generaller, sevgili gaziler. Sizleri Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetleri ve Ukrayna Deniz Kuvvetleri Günü münasebetiyle kutluyorum” şeklinde hitap ederek başladı.

Ukrayna ve Rusya’nın kuvvetli bağlarına dikkat çeken Rus Lider, Ukrayna ile Rusya’nın ortak kök, medeniyet ve dine sahip olduklarını söyledi.

Putin; “Kiev Rusya’sının Hıristiyanlığı kabulü ve ilk vaftizin oluşunun 1025. yıl dönümünü müşterek kutlandığımız bugünlerde, Rusya ile Ukrayna’nın ortak manevi değerlere haiz olduğunu daha da iyi idrak ettik.” dedi. Putin, Ukrayna ile Rusya’nın manevi bağlarının kopmaz olduğunu söyledi.

Putin: “Yüzyıllardır bir arada vatanımızı koruyan atalarımıza olan sadakati bugün askeri geçitte aynı hizadaki Rus ve Ukraynalı askerlerde ve Karadeniz’deki Rus donanması ile Ukrayna donanması yan yana seyrederken bir daha gördük. Ordularımız bu birliği en güzel şekilde sembolize etti.” diye konuştu.

Sivastopol şehrini iki halkın bağlayan bir halka olarak niteleyen Putin, halklarının kanları ve manevi değerlerinin bir bütün olduğunu söyledi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]