Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Freedom House, Ukrayna’daki ana problemleri açıkladı

Merkezi ABD’nin başkenti Washington’da bulunan insan hakları ve özgürlükleri izleme kuruluşu Freedom House (Özgürlük Evi) Ukrayna’nın başlıca problemlerini açıkladı.

Freedom House’un açıkladığı problemlerin arasında; muhalefetin seçici takibatı, yolsuzluk ve medya üzerindeki devlet kontrolü ilk sırada yer aldı.

Freedom House tarafından hazırlanan ‘Ukraynalı demokrasiyi korumak-2’ konulu rapor 19 Temmuz’da Washington’da açıklandı. Geçen sene de örgüt tarafından benzer bir rapor hazırlanmıştı.

Rapora göre önümüzdeki birkaç hafta içerisinde iktidar; tutuklu bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’yu demir parmaklıklar arkasında tutmaya devam ederek gerici ülkelerin arasına girmeyi ya da muhalif lideri serbest bırakıp, dürüst parlamento seçimlerini yaparak Avrupa ile entegrasyon yolunda adım atmayı tercih etmeli.

Ukrayna’da hükümetin seçici adaleti yapmayı bırakması ve Avrupa ile entegrasyon yönündeki isteğini doğrulaması gerektiğini ifade eden Freedom House, ülkede iktidar ve gücün, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve ailesi etrafında yoğunlaştığını belirtti.

Raporu hazırlayan uzmanlara göre ülkede; muhalefetin seçici eleştirileri, yolsuzluk problemleri ve iktidarın basın ve televizyon üzerindeki baskısı hala endişe verici seviyede.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]