Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Rusya yanlısı milis gruplar kara kutuları Malezya’ya teslim etti

Ukrayna’nın doğusunda 17 Temmuz’da düşürülen ve 298 yolcunun yaşamını yitirdiği Malezya Havayollarına ait uçağın kara kutuları Rus milis güçler tarafından Malezyalı yetkililere teslim edildi.

Sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) Başbakanı Aleksandr Boraday, bölgeye gelen Malezyalı Albay Mohamed Sakri ve heyetine düzenlenen bir törenle iki kara kutuyu verdi. Teslim sırasında bir protokolün de imzalanması dikkat çekti. Porotkolü DPR adına Savcı yardımcısı Eduard Yakubovski imzaladı.

Basına açıklamada bulunan Boraday, kara kutuların önce Malezyalı yetkililere sonra da Uluslar arası Sivil Havacılık Organizasyonu’na (ICAO) ulaştırılacağını söyledi.

Kara kutuları kendilerine ulaştırdığı için DPR yönetimine teşekkür eden Sakri, üzücü bir şekilde kaybolan uçakla ilgili kazayı hatırlattı ve şimdi de bu kaza sonrası tecrübelerini ortaya koymak zorunda olduklarını söyledi.

Donetsk bölgesinde geniş bir alandan toplanan cesetlerin yerleştirildiği tren ise Harkov’a ulaştı. Burada uluslar arası gözlemcilerden oluşan bir heyet ön incelemelerde bulunacak. Sonra da araştırma merkezi olarak ilan edilen Amsterdam’a nakledilecek.

Enkaz alanında uluslar arası araştırmaların yapılabilmesi için 40 kilometre çapında bir alanda ateşkes ilan edilirken, BM Güvenlik Konseyi de araştırma yapılması konusunda oy birliği ile karar aldı. Rusya yanlısı milis güçler ve Kiev yönetimi uçağın düşürülmesi konusunda birbirini suçlamaya devam ediyor.

FARUK AKKAN | MOSKOVA – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]