Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Garibe Gezer kadınların omzunda toprağa verildi: Bir cenaze aracını bile çok gördüler…

Kandıra Cezaevi’nde yaşadığı psikolojik, fiziksel baskı, şiddet ve tecavüze direndiği için kapatıldığı hücrede intihar eden Garibe Gezer’n cenazesi memleketi Mardin Dargeçit’e gönderildi. Gezer’in cenazesi ailesinin yanına bir pikabın kasasında götürüldü. Gezer, kadınların omzunda taşınarak toprağa verildi.

Kocaeli Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak bulunan Garibe Gezer, dün tutulduğu hücrede şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulunmuştu. Gezer’in cenazesi yapılan işlemlerin ardından memleketi Mardin’e götürüldü.

Cenazenin kayyum yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze arabası ile götürülmesi beklenirken, havaalanına gelen araç polisler tarafından durduruldu. Cenaze aracını durduran polisler, şoför ile bir süre konuştuktan sonra aracı geri gönderdi. Ailenin yaptığı görüşmeye rağmen cenaze aracı verilmedi. Polisler aileye “Kendi imkanlarınız ile götürün” demekle yetindi. Garibe Gezer’in cenazesi bir pikabın arkasına konularak evine götürüldü.

POLİS YOL BOYU KONTROL NOKTALARI OLUŞTURDU

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, cenaze aracının geçtiği yol boyunca polisin kontrol noktaları kurdu. Cenaze konvoyu ilçede kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Cami önünde Gezer’in polis kurşunu ile vurulması sonucu felç bırakılan ağabeyi Mehmet Emin Gezer, “Ağlamayacağız. Dik duracağız. Kimse sanmasın cenazemiz yerde kalacak. Cenazemiz yerde kalmayacak” diye konuştu.

‘KÜRDİSTAN’IN GARİBE’Sİ’

Gezer’in tabutu kadınların omzunda taşınarak, Seyit Hasan Mezarlığı’na götürüldü. Gezer’in cenazesi defnedileceği yere getirilirken, yakınları “Buka Kurdistanê” şarkısı söyledi. Burada kitleye seslenen anne Gezer, “O sadece benim Garibe’m değil. O Kürdistan’ın Garibe’si” diye seslendi.

Garibe Gezer, 6-8 Ekim Kobani gösterileri sırasında öldürülen ağabeyi Bilal Gezer’in yanına defnedilirken, anne Gezer mezar başında ağıt yaktı. Defin işleminin ardından kalabalık grup, taziye evine geçti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]