Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

AKP iktidarının 17 yılını analiz etti; Ekonomik ilerleme yok, gerileme var!

İŞTE MAHFİ EĞİLMEZ’İN O ANALİZİ…

Ekonomist Mahfi Eğilmez, AKP’nin iktidarda geçirdiği 17 yılı ekonomik verilerle analiz etti. Eğilmez’in ortaya koyduğu veriler, “Tek başına iktidar istikrar demektir ve dolayısıyla ekonominin de istikrarlı olmasını sağlar.” sözünün doğru olmadığını da ispat ediyor. Buna göre AKP’den önceki 17 yıllık koalisyon döneminde GSYH 3,4 kat artmış. Ancak AKP dönemindeki artış 3,1 kat olarak kayıtlara geçmiş. Aynı şekilde kişi başına düşen milli gelir AKP’den önceki 17 yıllık dönemde 2,7 kat artarken, 2002-2019 yılları arasında 2,5 kat yükselmiş.

AKP DÖNEMİ, KOALİSYONUN GERİSİNDE KALDI

Mahfi Eğilmez, araştırmanın sonuç kısmında şu ifadeleri kullanıyor; “AKP’nin tek başına iktidarda olduğu 17 yılı önceki 17 yılla 8 temel gösterge aracılığıyla ve bir de dünyada GSYH ve kişi başına gelir sırası açısından karşılaştırdık. Bu karşılaştırmada enflasyon ve bütçe göstergeleri dışındaki 6 göstergede AKP iktidarının 17 yıllık döneminde elde edilen sonuçların önceki 17 yılda elde edilen sonuçlara göre oldukça geride kaldığını ve Türkiye’nin dünyadaki yerini yitirdiğini saptadık. Önceki 17 yılda 2 kriz ve bir deprem olmasına karşılık AKP döneminde 1 kriz olması, AKP’nin bu dönemde 61 milyar Dolar özelleştirme geliri elde ettiği, AKP iktidarı sırasında Türkiye’ye o döneme kadar giren doğrudan yabancı sermaye tutarının kat kat üzerinde sermaye girdiği de dikkate alınırsa hemen hemen hiçbir ilerleme olmadığı hatta bazı alanlarda gerilemeler olduğu ortaya çıkıyor.”

İŞTE MAHFİ EĞİLMEZ’İN O ANALİZİ…

https://www.mahfiegilmez.com/2020/01/turkiye-ekonomisinin-son-17-yl.html

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]