Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

“Biden Ukrayna’nın NATO üyeliği arzusunu destekliyor”

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD’nin Ukrayna’ya asker göndermesi görüşmenin gündeminde yoktu.

Başkan Joe Biden Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve NATO’ye üye Doğu Avrupa ülkelerinin liderleriyle görüştü. Beyaz Saray, Başkan Biden’ın Ukrayna’nın NATO üyesi olma arzusuna destek verdiğini açıkladı.

Başkan Biden Rusya’nun Ukrayna’yı işgal etmesi olasılığının tartışıldığı bir dönemde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD’nin Ukrayna’ya asker göndermesi görüşmenin gündeminde yoktu.

Beyaz Saray Başkan Biden’ın Ukrayna’nın NATO üyesi olma arzusuna destek verdiğini kaydetti. Ukrayna konusunda saldırgan tavrın Rusya tarafından sergilendiği belirtildi.

Ukrayna basınına yansıyan haberlere göre de Biden ve Zelenskıy’nin telefon görüşmesi yaklaşık 90 dakika sürdü. Zelenskıy’nin Başkan Biden’a Ukrayna’ya verdiği kararlı destekten dolayı teşekkür ettiği ifade edildi.

Görüşmede Ukrayna ve ABD liderlerinin Ukrayna’ya güvenlik, mali ve siyasi destek sağlamasının yollarının ele alındığı belirtildi. Zelenskıy’nin Başkan Biden’a Ukrayna’nın ülkenin doğusunda barış sürecinin yeniden başlatılması konusunda net teklifleri olduğunu ilettiği belirtildi.

Ukrayna lideri Twitter’dan paylaştığı mesajda da Başkan Biden’ın kendisini Putin’le yaptığı görüşmenin içeriği konusunda bilgilendirdiğini ve Ukrayna’nın doğusundaki çatışmanın çözümü için olası formülleri görüştüklerini yazdı.

ABD Başkanı Biden Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy’nin ardından NATO’ya üye dokuz Doğu Avrupa ülkesinin liderleriyle de görüştü.

Litvanya Cumhurbaşkanı’nın ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Litvanya liderinin Başkan Biden’dan Baltık’ta kalıcı asker varlığı talebinde bulunduğu belirtildi.

Litvanya Cumhurbaşkanı’nın danışmanı da Biden’ın Doğu ve Orta Avrupalı NATO üyelerine bölgeye ilişkin kararların bu ülkeler olmadan alınmayacağını söylediğini, Biden’ın bu ülkelere ek askeri kabiliyet sağlama sözü verdiğini belirtti.

Başkan Biden Salı günü de Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le yaklaşık 2 saat süren görüntülü bir görüşme yapmış, Rus lidere Ukrayna’nın işgal edilmesi halinde güçlü karşılık verileceğini mesajını iletmişti.

Kaynak: VOA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]