Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

ABD: Ukrayna sınırındaki askeri hareketlilikten kaygılıyız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri hareketlilikten kaygı duyduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba’yla biraraya gelen Blinken “Rusya’nın sıradışı askeri hareketliliğine dair raporlar konusunda kaygılıyız ve durumu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Blinken “Her zaman yaptığımız gibi ortaklarımız ve müttefiklerimizle durumu istişare etmeye devam edeceğiz. Net olarak belirtelim ki herhangi bir saldırgan eylem ya da tansiyonu yükseltecek hareket ABD açısından ciddi bir endişe kaynağı olacaktır” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, ABD’nin Rusya ve Ukrayna arasında tansiyonu düşürme arayışında olduğunu söyledi.

İki dışişleri bakanı görüşmede ayrıca Ukrayna’nın enerji tedariki konusunu da masaya yatırdı. ABD ve Ukrayna arasında Stratejik Ortaklık Belgesi imzalandı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın açıklamaları Savunma Bakanlığı Pentagon’da da yankı buldu. Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki hareketliliğinin ABD’nin dikkatini çektiği konusunda soru işareti bulunmadığını durumun takip edildiğini söyledi.

Kirby “Gördüğümüz hareketlilik sıradışı ve bu konuda kaygılıyız. Rusya’nın niyeti nedir tam olarak belli değil. Dünyanın bu hassas noktasında istikrarı bozucu eylemler görmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya, 2014 yılında Kırım’ı ilhak etmesinden bu yana Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı gruplar destek veriyor. Öte yandan Kremlin yönetimi Ukrayna herhangi bir askeri varlıkları bulunduğunu ısrarla reddediyor.

Kaynak: VOA

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]