Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Karanfilin, COVID-19’u engellediği keşfedildi.

Bilim adamları covid19’un ilacının neredeyse herkesin elinin altında olduğunu söyledi

Çeşitli maddelerin koronavirüs enfeksiyonu üzerindeki etkilerini araştıran Çinli uzmanlar, Avrupa’da da bulunan sıradan bir bitki yardımıyla koronavirüsü engellemek mümkün olduğunu keşfetti.

Karanfilin koronavirüs enzimini etkileme kabiliyetine sahip olmasının yanı sıra ağza atılan bir karanfilin havada yoluyla daha fazla yayılmasını önlediği de görüldü.

Çinli uzmanlar karanfil pektinleri sayesinde doğrudan COVID-19‘u bastırdıklarını söylüyor. Ayrıca uzmanlar, karanfilin ihtiva ettiği diğer maddelerin sadece enfeksiyonun vücut hücrelerine girmesini engellediğini söylüyor. Karanfil tek naşına ölümcül virüsü tamamen bastırmasa da etkisini azaltıyor.

Çinli bilim adamları, “Karanfil pektinleri, pandemi ile savaşmaya ciddi şekilde yardımcı olabilir. Sonuçta, vücudun koruyucu işlevleri ona bağlı olduğundan, her insanın bağışıklığını güçlendirmesi önemlidir” dedi.

Uzmanlar, “Yanınızda hep karanfil olsun. Toplu taşıma araçlarına binerken, kalabalık mekânlarda ağzınıza bir karanfil atıp çiğneyin. Karanfil antiviral, antibakteriyel özelliğe sahiptir.” önerisinde bulunuyor.

Öte yandan Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr Murat Doğan, koronavirüs nedeniyle koku kaybı yaşayanlara egzersiz önererek, “Koku egzersizleri özellikle okaliptüs, karanfil, limon ve kahve gibi keskin kokuların günde 3 veya 5 kez, 2’şer veya 3’er saniye koklanması şeklinde yapılıyor” diye konuştu.

İŞTE KARANFİLİN FAYDALARI

Ağızdaki istenmeyen kokuları gidermek için kullandığımız karanfilin sağlığımız için de birçok faydası bulunmaktadır.

Manganez, potasyum, demir, selenyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, A vitamini ve beta-karoten içeren karanfilin faydalarını sıralayacak olursak;

Kan dolaşımını düzenler.

Kuvvetli bir antioksidandır.

Mide bulantısında etkilidir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.

Şişkinlik ve hazımsızlık sorunlarına iyi gelir.

Kötü ağız kokusunu gidermeye yardımcıdır.

Mide ve bağırsak sorunlarını gidermeye yardımcıdır.

Karanfil tüketmek zararlı toksinlerden ve mikroplardan arınmanızı sağlar.

Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle ağız ve diş sağlığı için faydalıdır.

Yiyeceklerde fazla miktarda karanfil tüketimi gastrointestinal rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Özellikle mide ülseri, reflü, gastrit, ülseratif kolit ve divertikülit gibi rahatsızlıklara sahip olanların, hastalığın semptomlarını arttırabileceğinden dolayı bu baharatı tüketmemelidirler.

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]