Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Basın Bildirisi

SMS yoluyla gerçekleşen dolandırıcılığa dikkat!

2 saat boyunca yayında kalan Avukat Önür ayrıca, iade dolandırıcılığı, kapıda ödeme dolandırıcılığı, asılsız borca istinaden para talep etme konularına değindi ve canlı yayına katılan mağdurların sorularını yanıtladı.

Av. Arb. Abdullah Serdar Önür, içerik üretici Joker Abdul’un Youtube kanalında kamuoyu yararına gerçekleşen canlı yayında, “Hakkınızda haciz takibi başlatılacaktır!” başlıklı asılsız bir borca gönderilen SMS mesajı yoluyla gerçekleşen dolandırıcılığa dikkat çekti.

Avukat Önür, 2 saat süren yayında yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Son zamanlarda on binlerce kişiye, asılsız bir borca istinaden kişilerden para talep eden SMS mesajları gönderiliyor. Bu tür bir mesaj alan kişiler, borcun içeriğini iyice araştırılmadan ödeme yapmamalı. Söz konusu borcu ifade eden fatura, kargo faturası, sipariş kaydı vb. belgeler para talep eden kişi ya da kurumdan istenilmelidir. Tüketiciyi Koruma Kanunu’na aykırı firma hareketleri ya da ödeme talepleri oluşmuşsa ilgili mercilere yasal başvurular gerçekleştirilmelidir. En önemlisi de böylesi bir haksızlığa maruz kalan vatandaşlar, gerekli şikayetleri yapmanın yanı sıra yakınlarını, dostlarını, sevdiklerini bu konuda tedbir almaları yönünde uyarmalı ve bilgilendirmelidir.”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]