Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy: Ukrayna yabancı şirketlerle işbirliğine açık

Zelenskıy, "Temiz, şeffaf ve Ukrayna'da ek istihdam sağlayan yabancı yatırımcı önceliğimizdir” dedi.        

Başkent Kıyiv’deki Yalta Avrupa Stratejisinin “YES” Beyin Fırtınası toplantısında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ülkesinin şeffaf çalışan ve ek istihdam oluşturan yabancı yatırımcılara açıktır olduğunu söyledi.

Zelenskıy, “Temiz, şeffaf ve Ukrayna’da ek istihdam sağlayan yabancı yatırımcı önceliğimizdir” dedi.

Ukrayna ve Çin arasındaki ilişkilerle ilgili soruları cevaplayan Zelenskıy, Ukrayna ekonomisine yabancı yatırımı artırmak istediğini vurgulayarak, “Çin ile ilişkilere gelince. Bugün herkes iç siyaseti, iç işleri, devlet ekonomisini düşünürken, en büyük ticaret cirosuna sahip olduğumuz ülke hakkında ne söyleyebilirim? Bu stratejik ilişkilerle, stratejik ekonomik ortaklarla ilgili. Çin yatırımcıların Ukrayna’ya geldiğini biliyorum ve herhangi bir işletmenin Ukrayna’ya daha fazla gelmesini, daha fazla yatırım yapmasını isterim. Ukraynalı iş dünyasının da Çin’e daha fazla ihracat yapmasını, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artmasını istiyorum çünkü orada büyük bir pazar var” diye konuştu.

Ukrayna’nın stratejik sanayisi ve girişimler bağlamında ise Zelenskıy, “Ulusal güvenlik meselesi olduğu için devlet mülkiyetinde kalmalılar.” şeklinde konuştu.

Son dönemde, Çin’li yatırımcılara satılan uçak motoru üreten “Motor Sich” hisse satışının askıya alınmasına karar verilmişti.
Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]