Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Erdoğan: Orhan İnandı, MİT Operasyonuyla Türkiye’ye getirildi

Orhan İnandı’yı kaçıranlar MİT ajanları çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Reisicumhuru Recep T. Erdoğan, Kırgızistan’daki Sapat Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı’nın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırılarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Erdoğan, MİT’in sınır dışı kaçırma operasyonlarını yürüttüğünü bir kez daha teyit etti.

Erdoğan, “Yurt dışındaki örgüt mensuplarına yönelik çalışmalar kapsamında bugüne kadar pek çok ülkeden 100’ün üzerinde kişinin Türkiye’ye getirildiğini söyleyebiliriz. Milli İstihbarat Teşkilatımız son olarak yürüttüğü çalışmalar neticesinde Orhan İnandı’yı ülkemize getirerek, adelete teslim etmiştir. Bu kişi Türkiye’de bulunduğu dönemde örgütün gizli yapılanması içerisinde yer almıştır.” ifadelerini kullandı.

31 MAYIS’TA KAÇIRILMIŞTI

Kırgızistan vatandaşı olan Orhan İnandı 31 Mayıs akşamı 18.00 sularında evinden çıkmış, daha sonra kendisinden haber alınamamıştı. Otomobili 1 Haziran gece yarısı 04.20 sıralarında evinin yakınındaki bir caddede bulundu. Olayın duyulması üzerine yüzlerce insan İnandı’nın tutulduğu ileri sürülen Kırgızistan Türk Büyükelçiliği’nin önünde toplandı. “Orhan İnandı nerede, Orhan İnandı bulunsun” sloganları atan kalabalık grup, yetkililerden açıklama bekledi ancak Türkiye’den konuya ilişkin bugüne kadar tek satır bir açıklama bile yapılmamıştı.

Hatta Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen medya gurupları İnandı’yı kaçıranın MİT olmadığı, olayda Kırgızistan istihbarat birimlerinin parmağı olduğu bile yazılmıştı.

İNANDI’NIN EŞİ ADALET NÖBETİNE BAŞLADI

Bir ay önce Bişkek’te kaçırılan Orhan İnandı’nın eşi Reyhan İnandı, tek kişilik protesto başlattı. İnandı, Kırgızistan Devlet Başkanı Sadır Caparov’un Saray’a giderken kullandığı güzergahta her gün bir saatlik protesto gerçekleştirecek. Caparov cezaevine konulduğu zaman eşi de 3 ay civarında aynı protestoyu yapmıştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]