Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

CANLI | Ukrayna UFLC finali için geri sayım başladı

Ukrayna genelindeki en eğlenceli yarışmanın finalini canlı izle!

Uluslararası Meridyen Okulu tarafından organize edilen geleneksel 19. Ukrayna Dil ve Kültür Festivali (UFLC) tüm etaplardaki yarışmaların tamamlanmasıyla sona erdi.

Bu sene de Anaokulları, Üniversiteler ve Ortaöğretim etaplarında yaklaşık 400 katılımcı yarıştı. Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında online gerçekleştirilen yarışmalara zor sürece rağmen yoğun talep oldu.

UFLC’nin 14 Mayıs’ta gerçekleşen Anaokulları kategorisine, ülkenin farklı bölgelerinden çok sayıda anaokulu öğrencisi katıldı. Minik katılımcılar; aileler şarkı, halk oyunları, Ukraynaca şarkı, Ukraynaca şiir ve resim kategorilerine gönderdikleri performanslarla yarıştı.

15 Mayıs’ta ise Üniversiteler Etabı gerçekleştirildi. Ülke genelinden 11 farklı üniversiteden öğrenciler iştirak etti. Katılımcılar Türkçe Testi, Kitap Okuma Yarışması, Şarkı yarışması, Şiir Okuma Yarışması ve Konuşma Yarışması gibi dallarda bilgi ve becerilerini göstermeye çalıştı.

Bu yıl Ortaöğretim Etabında ise tek bir yarışma gerçekleşti; Uluslararası Dil ve Kültür (IFLC) tarafından düzenlenen ‘Seslerin Renkleri’ (Colors of Voices) Ses Yarışması. Bu yarışmanın Ukrayna Ön elemeleri sonucunda 120’den fazla aday arasından Birinci Olan büyük bir başarı gösteren Sofia Şvets Ukrayna’yı IFLC “Colors of Voices” Büyük Finalinde temsil etmeye hak kazandı. 26 Haziran’da Online Olarak gerçekleştirilecek finalde hem jüriden hem de halk oylamasıyla, Ukraynalılardan ve diğer ülkelerden destek almaya çalışacak.

Yoğun maraton sonunda dereceye giren başarılı katılımcılara ödülleri ise bu akşam saat 20.00 de

UFLC (https://youtu.be/HBuq6HG8cfc) youtube kanal üzerinden online gerçekleştirilecek, ”19. Dil ve Kültür Festivali Ödül Töreni ” programında online takdim edilecek.

Dil ve kültür Festivali organize heyeti dolu dolu bir program ile katılımcılarının karşısına çıkmayı düşünüyor. Uluslar arası Meridyen Okulundan bir ekip, online ödül töreni için uzun süredir yoğun bir çalışma içinde.

Gala-Konserde hem ‘Colors of Voices’  ses yarışmasının ilk üç sırayı alan eserlerini, hem de farklı kategorilerde şarkı, şiir ve halk oyunları sizler için yeniden sahne alacak. Ayrıca farklı sanal gösterilerin yanı sıra ‘Colors of Voices’ Ses Yarışmasının Jüriliğni de yapmış olan Ukrayna’nın popüler sanatçıları performansları ile sizlerle olacak.

Bu programda yıl boyunca çalışıp emek sarf eden başarılı katılımcılar, kazandıkları madalya ve sertifika ve hediyelerle bu başarılarını taçlandıracak.

Dereceye girenlere ödülleri online takdim edilecek ancak program sonrası her katılımcıya ödülleri posta yoluyla ulaştırılacağı bildirildi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]