Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Ukrayna’nın aldığı Pfizer/BioNTech, koronavirüs aşıları geldi

Ukrayna'ya kamu bütçesiyle alınan Pfizer/BioNTech aşılarının ilk partisi ulaştı

Ukrayna’ya kamu bütçesiyle alınan Pfizer/BioNTech yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşıları ulaştı.

Ukrayna Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, devlet bütçesiyle alınan aşıların ülkeye ulaştığı, bildirildi. İlk partiden kaç doz aşının geldiği belirtilmezken hafta sonuna kadar temin edilecek toplam aşı sayısının 167 bin olacağı bildirildi.

Açıklamada, aşının eğitmenler, doktorlar, ordu mensupları ve diplomatlar için kullanılacağı ifade edildi.

Ukrayna, Pfizer/BioNTech ile 2021’in sonuna kadar temin edilmek üzere 20 milyon doz aşı için anlaşmıştı.

Ukrayna’da aşılama

Ukrayna’da COVID-19’a karşı aşılama 24 Şubat’ta başladı. İlk aşı, Hindistan’dan Oxford / AstraZeneca (Covishield) aşısı ile Çerkasiy’deki bir doktora yapılmıştı.

Sağlık Bakanlığı’na göre, Ukrayna’da 97 bin kişi Şubat ayının sonundan bu yana koronavirüs COVID-19’a karşı 2 doz tam aşısını oldu . Aynı zamanda, son gün içinde – 16 binden fazla, çoğu – ikinci doz olmak üzere toplam bir milyon 84 bin aşı yapıldı.

Yıl sonuna kadar Ukrayna’nın 42 milyon doz aşı alacağı garanti ediliyor. Böylece, 34 milyon doz aşı sözleşmesi yapıldı: 20 milyon doz Pfizer/BioNTech, 10 milyon doz Novavax, 2 milyon doz AstraZeneca / Covishield, 1.9 milyon doz CoronaVac aşısı. Ayrıca, uluslararası COVAX inisiyatifi kapsamında 8 milyon doz aşı ücretsiz olarak beklenmekte.

Bir milyon 215 bin doz Sinovac aşısı ve 500 bin doz AstraZeneca / Covishield aşısı şimdiden Ukrayna’ya doğrudan alımlarla ulaştırıldı. Küresel COVAX girişiminin bir parçası olarak, 367 bin doz AstraZeneca-SKBio ve yaklaşık 240 bin doz Pfizer ülkeye ulaştı (18 Mayıs’taki teslimatlar dahil).

Muhabir: Konstantin Konevets – Kıyiv

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]