Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Kıyiv’de kapanma 30 Nisan’a kadar uzatıldı

Kıyiv’de 5 Nisan’da uygulanmaya başlayan katı karantina tedbirleri uzatıldı

Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’de artan koronavirüs (Covid-19) vakalarını azaltmak için 5 Nisan’da katı karantina tedbirlerini getirdi. Vaka sayılarının düşmemesi üzerine karantina ve şehirdeki kapanma 30 Nisan’a kadar uzatıldı.

Katı karantina kısıtlamaları kapsamında, metro dahil tüm toplu taşıma araçlarıyla seyahat yalnızca özel geçiş izinleriyle gerçekleşiyor, okulları ve anaokulları kapatıldı, gece hayatı, restoranlar, kafeler barlar tamamen kapatıldı.

20 Mart’ta, “kırmızı” bölge ilan edilen Kıyiv’de, Kliçko, 5 Nisan Pazartesi gününden itibaren Kıyiv’deki koronavirüsten hastalık ve ölüm oranlarındaki artış nedeniyle daha katı kısıtlamalar getirdiğini söyledi.

Başkentte toplam 180 bin 66 Covid-19 vakası tespit edildi. 13 Nisan’da Kıyiv’de 1457 yeni hasta kaydedildi ve 47 kişi de hayatını kaybetti, Covid-19 teşhisi konulan 536 hasta hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı’na göre, Kıyiv’de oksijen yataklarının doluluk oranının 83 olduğu belirtildi.

Telegram kanalından açıklama yapan Kliçko; “5 Nisan Pazartesi gününden itibaren, başkentte tüm okulları ve anaokullarını kapatılacak. Tüm toplu taşıma hem karayolları hem de metro özel yolcu geçiş izinleriyle çalışacak. Yani, yalnızca kritik altyapı işletmelerindeki işçilerin taşınması için.” demişti.

Kurumların, işletmelerin, kurumların yöneticilerinin çalışanları uzaktan çalışmaya göndermeleri gerektiğini ifade eden Kliçko, 1 Nisan’dan itibaren restoranlar ve yemek hizmetlerinin sadece paket servis yapabileceğini belirtti.

Kolluk kuvvetleri, kurumlar, kuruluşlar ve vatandaşların salgın kurallarına uyup uymadıklarını kontrol edecek.

Alınacak tedbirler için Klçiko, “Umarım bu, virüsün hızlı yayılma dalgasını bastırmamıza ve trajik sonuçlarını önlememize yardımcı olur.” diye konuştu.

Klçiko’nun verdiği bilgilere göre; son günlerde başkentte günde binden fazla hasta var, can kaybı günlük 35-40 hasta değişiyor, günlük hastaneye kaldırılan vaka sayısı 700’ün üzerinde, toplu taşıma araçları aşırı kalabalık, toplum koronavirüs ile ilgili çağrılara uymuyor, başka seçenek kalamadığı için katı tedbirler alındı.

Hastaneler hakkında da bilgi veren Kliçko, başkentin hastanelerindeki durumun son derece kötü durumda olduğunu söyledi. Şehirde, ek yataklarla kapasite arttırılmaya çalışıyor, Covid19 hastaları için son haftalarda ilave bin 100 yatak daha hazırlandı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | Kıyiv – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Olay yerinden Canlı Yayınlar için : Twitter: @ukraynahaber

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Son Dakika için Telegram Haber Kanalımız:
https://t.me/ukraynahaber
Haber İhbar Hattı WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]