Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

[FOTO GALERİ] Ünlü Ukraynalı yazar Kurkov: ‘Hayallerinizden vazgeçmeyin’

Ukrayna’nın son dönemde popüler ilk beş yazarından biri olan Andrey Kurkov, Uluslararası Meridyen Okulunda öğrencilere hitap etti. Çok sıcak bir ortamda yaklaşık bir saat Meridyen’de söyleşi de bulunan Kurkov, Meridyen’li öğrenci ve öğretmenlere bir saat boyunca hayat hikâyesini anlattı.

Yazarlığı küçüklüğünden beri hayal ettiğini belirten Kurkov, 1996 yılına kadar yazdığı kitapların basımı için Ukrayna, Rusya ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden 200’ü aşkın yayıneviyle bağlantıya geçerek 4000’e yakın mektup yazdığını ve bunların çoğuna o zamanlar ret cevabı aldığını söyledi. Bir İsveç yayınevinin “Buz üstünde Piknik” isimli kitabını beğenmesiyle bir anda hayatı değişen Kurkov’un bu kitabı bir yıl sonra Avrupa’da “Bestseller” arasına giriyor. Kurkov, öğrencilere “eğer kendinize inanıyor ve yaptığınızı seviyorsanız, hayatın hiçbir döneminde hayallerinizden vazgeçmeyin” dedi.

“ORHAN PAMUK ÇOK YAKIN ARKADAŞIM”
Dünyanın meşhur birçok yazarıyla arkadaş olduğunu ifade eden Kurkov, bunda çok sık seyahat etmesinin de önemli rol oynadığını söyledi. Türkiye’de Antalya’ya gittiğini ve Türkleri sevdiğini söyleyen yazar, Nobel ödüllü meslektaşı Orhan Pamuk’un yakın arkadaşı olduğunu ve beş yıl önce kendisini Kiev’de misafir ettiğini belirtti. Pamuk’un 4 kitabının Ukraynacaya çevrilmesinde önemli katkısının olduğunu ifade eden yazar, Pamuk’un 5. kitabının çevirisinde şu an yapıldığını sözlerine ekledi.  En yakın zamanda İstanbul’u da ziyaret etmek istediğini söyledi.

“KİTAPLARIM 33 DİLE ÇEVRİLDİ, TÜRKÇE’DE BUNLARDAN BİRİ”
13 yabancı dil bilen Kurkov’un 22 kitabı var. İngilizce, Fransızca, Almanca ve hatta Japonca gibi dilleri rahat kullanan yazar,”dil öğrenmenin insana yeni ufuklar kazandırdığını ifade ederek, “İngilizceyi kelime ezberiyle öğrendiğini” anlattı. Kurkov’un 20’den fazla senaryosu kısa film ve televizyon filmi olarak sinemaya uyarlandı.  Kurkov “kitaplarım dünyada 32 dile tercüme edilmişti. En son bu dillere Tayca’da eklendi ve bu sayı 33 oldu. Bunlar arasında Türkçede var. Türkiye’de Türkçe’ye iletişim yayınlarından “Buz üstünde Piknik” isimli kitabım çevrildi” dedi.

Andrew Kurkov’un yazarlık stili; beklenmeyen fikirler üreten (İntriga), fantezi ile gerçek yaşamı birleştirebilen yorumlar (ironya) ve komedi içerisinde öz eleştiri gibi özellikleri yazarı kendi alanında rakipsiz yapmaktadır. Bir hafta önce Sri Lanka’da yine öğrencilerle bir araya gelen Kurkov, orada da çocuklarla hayalleri üzerine konuşmuş. Kurkov” İlk iki eserinin de yine çocuk hikâyesi olduğunu ve Odesa’da hapishanede emniyet görevlisiyken yazdığını ve 22 eseri arasında 16-17 eserinde bir hayvan karakterinin de olduğunu” ifade eden yazar, hayvanları da çok sevdiğini sözlerine ekledi.

3 saatlik Meridyen ziyaretinde duyduğu memnuniyeti okul genel müdürü Ümit Karagözlü ve idarecilere ifade eden Kurkov, ayrılmadan önce okul şeref defterine şunları yazdı: “Böylesine güzel ve sıcak bir okulda bulunmaktan çok memnunum. Tüm emeği geçenlere ve beni davet edenlere şükranlarımı sunuyorum”

UkraynaHaber.com

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]