Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

NATO’nun kuruluş yıldönümü Rusya-Ukrayna geriliminin yükseldiği bir döneme rastladı

NATO’nun 72. Yıldönümünde Müttefiklerden Birlik Mesajı

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Batı Avrupa’nın güvenliğinin yeniden inşası için 1949’da Kuzey Atlantik Antlaşması ile kurulan NATO’nun 72. Yıldönümünde ittifak ülkeleri mesaj yayımladı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Bugün dünyadaki en güçlü askeri ittifakın 72. Yılını kutluyoruz. NATO müttefiklerimizin her biri için ve paylaştığımız değerlerle ortaya koyduğumuz farktan dolayı her gün minnettarım” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da “72 yıl sonra hala güçlü. Hepimizi daha güvenli ve müreffeh hale getiren değerli bir ittifak” ifadeleriyle “WeAreNATO’’ etiketini kullanarak NATO’nun 72. Yılını kutladı.


Merkezi Brüksel’de bulunan NATO’nun resmi Twitter adresinden ittifakın 72. yılının kutlandığı ve tarihten bu yana ittifakın geçtiği aşamaları anlatan mesaj paylaşıldı. Mesajda “Bugün İttifakımız 72 yaşında. Dünya 70 yılda köklü bir şekilde değişti, NATO da her zaman dünyayla birlikte değişti” denildi.


Türkiye de NATO’nun kuruluşunun 72. yıldönümü sebebiyle mesaj yayınladı. Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından paylaşılan mesajda, “Birlikte daha güçlü. NATO’nun 72’nci kuruluş yıldönümü kutlu olsun” denildi.

Yıldönümü Rusya-Ukrayna geriliminin yükseldiği bir döneme rastlıyor

NATO’nun kuruluş yıldönümü aynı zamanda Rusya ve Ukrayna arasında son dönemde gerilimin yaşandığı bir döneme denk geliyor.

NATO hesabından anlamlı açıklama, “Ukrayna’nın @NATO’ya katılan ilk ortak ülke olduğunu Biliyor muydunuz? Tepki Gücü? Ukrayna, alyansın değerli bir ortağı ve altı Gelişmiş Fırsat Ortağımızdan biridir. Merkez karargahta şu anda hizmet veren bir Ukraynalı subayı var. Biz NATO’yuz” denildi.

NATO Perşembe günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın doğusunda Rusya’nın askeri varlığını artırmasından endişe duyduğunu belirtmişti.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin önümüzdeki aylarda NATO ile ortak tatbikatlara başlaması planlanıyor.

Ukrayna silahlı kuvvetlerinin sosyal medya sayfasından yapılan açıklamada tatbikata en az 5 NATO üyesinin askeri personelinin katılacağı belirtildi.

Kremlin’dense Cuma günü yapılan açıklamada Ukrayna’ya NATO birliklerinin konuşlanmasının Rusya’nın sınırları yakınlarında gerilimi daha da tırmandıracağı ve bunun, Moskova’yı kendi güvenliğini sağlamak üzere takviye önlem almaya zorlayacağı kaydedilmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]