Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

LG akıllı telefon üretmeyi bırakıyor

LG Electronics, akıllı telefon üretmeyi bırakarak elektrikli arava ve akıllı evler gibi yeni teknolojiler geliştirmeye odaklanacağını duyurdu

LG Electronics, elektrikli araba parçası üretme projesi gibi gelecekteki projeler için mobil iletişim birimini kapatmaya hazırlanıyor.

Şirket, elektrikli otomobil, akıllı ev, robotik ve yapay zeka alanlarına yönelmek için 31 Temmuz itibariyle akıllı telefon üretimini ve satışını durduracak.

Telefonlar geçen sene LG’nin satışlarının yüzde 8,2’sini oluştururken, şirket kısa dönemde gelir kaybı beklese de uzun dönemde finansal olarak daha iyi bir durumda olmayı hedefliyor.

LG, böylece otomobil parçası üretimlerini güçlendirebileceklerini ve altıncı nesil ağ sistemleri ve kameralar gibi yeni teknolojiler geliştirmeye odaklanacaklarını söyledi.

Şirket, mevcut akıllı telefon yelpazesinin satışa hazır olduğunu ve LG Electronics’in bir süre daha mevcut mobil ürünlerin müşterilerine servis desteği ve yazılım güncellemeleri sağlamaya devam edeceğini söyledi.

LG Electronics Ocak ayını, zararla kapattı. Son dönemde, şiddetli rekabet nedeniyle yaklaşık 4,5 milyar dolar kaybetti.

Şirketin hisseleri duyuru sonrasında yüzde 4,1 yükselirken iştiraklerinden LG Display’in hissesi de yüzde 6,3 yükseldi.

Android işletim sisteminde öncülerden olan LG, Google’ın sahibi Alphabet ile Nexus akıllı telefonlarının üretimi üzerine çalışıyordu.

LG Electronics, elektrikli araç parçası üretme işini Kanadalı Magna International ile bir anlaşma imzalayarak yeni bir ortak girişime dönüştürmeyi planladığını belirtmişti.

Ortak girişim, Kore ve Çin’deki fabrikalarda elektrikli motorlar, akım dönüştürücüler ve elektrikli sürüş sistemleri üretecek.

LG Group, elektrikli araç bataryası üretmek için Endonezya ile de 9,8 milyar dolarlık yatırım mutabakat beyannamesi imzalamıştı.

LG Electronics, LG Group’un bir parçasıdır ve 1958’de kurulmuş olan, LG Mobile Communications’ın bir bölümü 1990’lardan beri cep telefonları üretmekte.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]