Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev’de gece sakin geçti

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de devam eden Euro Meydan eylemlerinde, Bağımsızlık Meydan’ından çekilme kararı alan kolluk kuvvetleri dün gece protestoculara herhangi bir müdahalede de bulunmadı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gece Kiev’de bir olayın dahi kayıtlara girmediği bildirildi. Açıklamada; Bağımsızlık Meydanı’ndaki eyleme 5 binden fazla kişinin katıldığı Marinskiy Parkta ise yaklaşık 300 kişilik bir gurubun sabaha kadar gösteri yaptığı belirtildi.

İçişleri eylemcileri bir kez daha kışkırtıcılara karşı uyanık olmaları ve provokasyona gelmemeleri hususunda uyardı.

İçişleri Bakanlığı daha önce Euro Meydan eylemcilerine karşı güç kullanılmayacağını açıklamıştı.

Meydandan toplanan Avrupa Birliği (AB) yanlısı göstericiler, gece boyunca toplu halde dua etti, şarkı söyleyip eğlendi. Eurovision’da Ukrayna’yı temsil eden sanatçı Ruslana ise zamanının büyük kısımını meydanda geçirerek eylemcilere moral desteği veriyor.

Gece boyunca sıcak çay servisinin olduğu meydanda eylemciler odun yaktıkları varillerde ısınıyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]