Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna’da 500 köylü Kiev’i Avrupa’ya bağlayan yolu kapadı

Ukrayna’nın batısındaki Ternopil Bölgesi’nin Bolşoy Hodaçkov sakinleri köy içinden geçen ve başkent Kiev’i Avrupa’ya bağlayan anayolu kapattı.

Yaklaşık 500 köylü tarafından yaya geçidinde yapılan eylemde köylüler köyün içindeki kanatlı işleme tesislerinden rahatsız olduklarını ve çevreye zarar verdiğini iddia etti.

Protestoya katılanlar köyde 3 yıldır kanatlı işleme tesislerinin kapatılması için mücadele ettiklerini farklı kurumlara 46 resmi başvuruda bulunmalarına rağmen cevap alamadıklarını ve geçiştirildiklerini ifade etti.

Trafiğe kapatılan yolda mahsur kalan Türk vatandaşı Tuncay Birgin, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada yolda yaklaşık 100 araçlık kuyruk oluştuğunu köylülerin hindi atıklarının ve yetiştirilmesinin insan sağlığına zararlı olduğu için böyle bir yola başvurduklarını belirtti.

Yarın fabrikanın kiraladığı yerin sözleşmesinin iptali için mahkeme sürecinin başlayacağı bildirildi.

HABER: YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

FOTOĞRAFLAR: TUNCAY BİRGİN | UKRAYNAHABER.COM – TERNOPİL

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]