Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Hayat

Avustralya Fetva Konseyi: Ramazan Bayramı, 22 Nisan 2023 Cumartesi günü

Avustralya Fetva Konseyi, Avustralya Müslüman topluluğuna hitaben bir açıklama yaptı.

Avustralya Fetva Konseyi, tarafından yapılan bir açıklamada Perşembe akşamı hilalin görülemeyeceğini teyit eden astronomik hesaplamalar nedeniyle Cumartesi gününü Avustralya’da Ramazan Bayramı olarak ilan edildi.

Avustralya Fetva Konseyi’nden yapılan açıklamada:

“21 Nisan 2023 Cuma, 1444 (Hicri) Ramazan Ayının son günü olacaktır.

Ramazan Bayramı, ise 22 Nisan 2023 Cumartesi ve 1444 (Hicri) Şevval ayının ilk günü olacaktır.” denildi.

Ramazan Bayramı ne zaman başlar?

Ramazan bayramı, İslam dininde önemli bir bayramdır ve bir ay boyunca oruç tutulduktan sonra kutlanır. Bu bayram, İslam takviminin 10. ayı olan Şevval ayının ilk gününde başlar ve üç gün boyunca devam eder.

Ramazan bayramının başlangıcı, yeni ayın yani hilalin görünümüne bağlıdır. İslam takvimine göre, ayın yeni hilal şekli görünür görünmez bayram başlar. Bu nedenle, hilalin görülmesi, bayramın başlangıcını işaret eder. Müslümanlar hilali gözlemler.

Ayrıca hilalin görülmesi genellikle uzmanlar tarafından hesaplanır ve ilgili makamlara bildirilir. Ardından, halka duyurulur ve Ramazan bayramının başlangıcını işaret eden resmi bir açıklama yapılır.

Ramazan bayramı, Müslümanlar arasında sevgi, saygı ve yardımlaşma gibi değerleri yansıtan bir bayramdır. Bayramın başlangıcını işaret eden hilalin görülmesi, bu değerleri yaşatmak için fırsat sunar.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]