Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukraynalılar vaftiz oluşlarının 1025’inci yıldönümünü kutluyor

Ukrayna’da, Kiev Rusya’sının Hıristiyanlığı kabulü ve ilk vaftiz oluşlarının 1025. yıl dönümü münasebetiyle kutlama etkinlikleri başladı.

Başkent Kiev’deki Ukrayna Palas gösteri salonunda Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in katılımıyla bir anma etkinliği gerçekleşti. Programa; kabine üyeleri, parlamento milletvekilleri, ruhani ve dini liderleri ve Moskova Patrikhanesi’ne bağlı Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Başkanı Metropolit Vladimir, büyükelçiler ve dış misyon şefleri katıldı.

Davetlilere hitap eden Yanukoviç konuşmasında, Kiev Rusyası’nın vaftiz oluşunun milletlerinin tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.

Yanukoviç; “Kiev Rusya’sında devlet dini olarak kabul edilen Hıristiyanlık, halkı yeni ve ileri bir medeniyet seviyesine taşıdı. Ukrayna’nın manevi yapısı gereği, diğer kültür ve dinlere karşı her zaman toleransla davrandı ve bu şekilde davranmaya da devam edecek. Dünya ile sürekli etkileşim ve kültürel diyalog içinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kiev Rusya’sının Hıristiyanlığı kabulünün ve ilk vaftizin oluşun 1025. yıl dönümünü münasebetiyle yarın düzenlenecek etkinliklere; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moldova Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti ve Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç’in de katılması bekleniyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]