Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Biden: Salgında en karanlık günler daha gelmedi

Biden, "On binlerce kişi virüs nedeniyle hayatını kaybedecek" açıklamasında bulundu.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, salgınla ilgili korkutan bir açıklama yaptı. Biden en karanlık günlerin henüz gelmediğini söyledi.

Delaware eyaletinde açıklamalarda bulunan Biden, ülkede virüs nedeniyle günlük can kayıplarının 3 bin civarında olduğuna dikkat çekti.

Gelecek aylarda on binlerce daha can kaybı yaşanacağını dile getiren ABD’nin seçilmiş başkanı, aşıların bunu durduramayacağını savundu.

Salgını durdurmak için Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti’nin ortak çalışması gerektiğini belirten Biden, Kongre’den geçen 900 milyar dolarlık ekonomik destek paketi nedeniyle senatörleri tebrik etti.

Konuyla ilgili, “Hala bilmediğimiz çok şey var. Ancak şunu biliyoruz. Bu saldırı ulusal güvenliğimiz için ciddi bir risk teşkil ediyor” ifadelerini kullanan Biden, “Trump yönetimi siber güvenliğe öncelik veremedi” diyerek Başkan Donald Trump’ın siber saldırıyı küçümsemesini eleştirdi.

“AŞIYA KESİNLİKLE GÜVENİYORUM”

Daha önce, görevdeki ilk 100 gününde, 50 milyon Amerikalıyı kapsayacak 100 milyon Covid-19 aşısı dağıtmayı taahhüt eden Biden, Ocak ayında göreve başladığında, önümüzdeki yıl için en az 300 milyon Amerikalıya Covid-19 aşısı dağıtmak üzere Kongre’den yeterli bütçe isteyeceğini söyledi. Biden’ın ulusal kanalda, canlı yayında Pfizer / BioNTech Covid-19 aşısının ilk dozunu almasından bir gün sonra yaptığı bu açıklamalarda “İkinci dozu dört gözle bekliyorum ve aşıya kesinlikle güveniyorum. ” diyerek Amerikalıları aşı olmaları konusunda cesaretlendirdi.

YÖNETİMİN İLK 100 GÜNÜNDE NELER YAPACAĞINI SÖYLEDİ

Başkan Biden Noel öncesi son konuşmasının ardından resmi twitter hesabından, “Yönetimimin ilk 100 gününde şunları yapacağız:
“Tüm Amerikalılardan maske takmalarını isteyeceğiz, 100 milyon koronavirüs aşısı uygulanması, Çoğu okulun yeniden açılması. Virüsü kontrol altına alıp hayatımıza geri döneceğiz.” paylaşımını yaptı.

Biden, koronavirüs aşılarının geliştirilmesi ve dağıtımında yer alan herkese, sağlık çalışanlarına, görevdeki ordu mensuplarına ve ailelerine de teşekkür etti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]