Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Blog

Türkiye’de zula dolarlar yüzde 50 düşük kurdan nasıl ve nerede satılıyor?

Rotasız geminin kaptansız dümeni...

Hatay’ın İskenderun ilçesi basta olmak üzere, Adana, Mersin ve İstanbul’da zula nakit dolarlar var.

Çoğunluğu Hatay İskenderun’da… İsmi hep Abu Ahmet, Abu Mahmud, Abu Muhammed seklinde künyeler, kullanan bir kısmı Türk, bir kısmı Arap kişilerce bu paralar belli bir diskontla (indirimli düşük kurdan) satılıyor.

Ucuz dolar satışında hiçbir şekilde Türk vatandaşı alıcı istemiyorlar. Gelen illaki yabancı olacak.

Bu paraların menşei üç şekilde…

Suriye’de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) için koalisyon güçlerince aktarılan mali destekten iç edilen, yasadışı silah ticareti ve akaryakıt satısından elde edilen gelirler.

“HİÇ ÇEKİNMİYORLAR”

Bu paraları ellerinde tutanlar, pazarlamasını yapanlar, pazarlama için görüşme yapanlar… Özellikle Hatay’dakiler hiçbir şeyden çekinmiyor.

Çarsı pazar bu işleri kovalıyorlar. O bölgede yasayıp da bu işi bilmeyen zaten yok. Çünkü adamların kimseden korkusu yok. Tüm dünyanın bildiği bir şeyi, bizim devletin bilmemesi zaten düşünülemez. Mevzu zaten bilip bilmemesi değil, çünkü para zaten en tepedeki adamın parası.

Bu yazıda bahsini etmek istediğim üç ana mevzudan birisi bu… Bunun gibi onlarca işi tek tek sıralarım. Türkiye’nin nasıl kara para cennetine dönüştürüldüğünü tek tek yazacağım. Bu fütursuz sığ insanların koca bir memleketi nasıl yiyip bitirdiğini, binlerce yıllık devlet geleneğimizi nasıl çürüttüğünü millet görsün istiyorum. Yine bu zevat, baktı ki Türkiye’de çanta çanta pazarlama ile bu paralar eritilemiyor, dışarıya çıkartıp eritirler.

“UKRAYNA’DA OFİSLERİ VAR”

Yakın zamanda Ukrayna’ya da ofis açtılar. Malum Ukrayna’da hemen hemen her iş nakit ile dönüyor. Paraların gelip gidişi daha kolay olsun, görüşmeler daha rahat olsun diye yakın zamanda işlerin döndüğü binanın yerini de değiştirdiler. Eski binanın önünden iki araç zor geçiyordu. Şimdi daya para  yüklü TIR’ı yeni binanın önüne, bana mısın demez.

Hem Ukrayna, yasadışı silah ve mühimmat ticareti için de cennet birkaç mekândan biri sayılır. Yani körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz mevzusu.

Burada ifade edilmiş her şeye ait belge ve görsel mevcut.

Örneğin İstanbul’da paraları C.E. (isim editör tarafından kodlanmıştır) pazarlıyor.

Merkezdeki kişilerin tamamı Abu Ahmet, Abu Muhammed, Abu Murad gibi mahlas isimler kullanıyor. Kesinlikle Türklerle muhatap olmuyorlar. Üç beş pazarlamacı Arap ile anlaşmışlar. Bunlar dışarıdan yabancı müşteri getiriyor. Gelen müşterileri karşılayıp, İskenderun’da bir otelde (otelin ismi ve ilgili kişilerin cep telefonları editör tarafından çıkartılmıştır) konuk ediyorlar. Üç beş tane inşaat ağırlıklı şirketin yetkilisi gibi hareket ediyorlar. İçlerinden birisi hesap bilgileri (ve buluşma adresi editör tarafından gizlenmiştir) ile P.G.’de buluşup misafiri alıp, paraların tutulduğu eve götürüyorlar. Giderken cep telefonları kapatılıyor. Paraların tutulduğu evin GPS koordinatları ile uydu görüntüleri var.

O bölgede herkesin bu işten haberdar ama ne hikmet ise kimse dokunamıyor. Evin tüm odaları para dolu, ekteki videolardan birinde 100 milyon dolar olan odadan görüntü var. İddialar toplamda evde 1,8 milyar dolar olduğu yönde.

Yine videoda müşteri getiren arabaya odadaki paralardan bir kısmını çantaya doldurup, İstanbul’a doğru gitmek üzere araca yükleyişi var.

Yine fotoğraflarda arkadan görünen iki kişiden telefonu ile meşgul olan, soldaki mavi gömlekli ile öteki fotoğrafta kravatlı tek aynı kişi ve güya, paranın sahibi şirketin Genel Müdürü A. M. M.. Yani M. teknede elinde balık tutan askeri üniformalı kişinin aynısı.

Üniformalı foto daha eski ve orada daha genç. Zatın ismi aslında M. Ö. İşyeri kartvizitinde de, üniformanın göğsünde de yazıyor.

Kişiler paranın kendi şirketlerine ait olduğunu iddia etseler bile, içinden tek bir banknotu size karşılığı olan yüzde 50’yi almadan kesinlikle vermiyorlar. Bu da aslında emanetçi olduklarını ispat ediyor.

Yazar: Rotasız Geminin Kaptansız Dümeni

Editörün notu: “Rotasız Geminin Kaptansız Dümeni” mahlaslı yazarın yazısındaki mekânların ve şahısların isimleri çıkartılmış bir kısmı da kodlanmıştır.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]