Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Basın Bildirisi

Hüseyin Demir: Demokrasi ve insan haklarında yeni reformlara ihtiyaç var

Demir, “Türkiye, Kürt vatandaşlarının yaşadığı sorunları, temel ve uluslararası insan haklarını baz alan çözüm odaklı reformları hayata geçirmeden, demokraside yeni bir yükseliş dönemi yakalayamaz’ dedi.

Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, ’Yeni yargı reformunda adli sicil affı başta olmak üzere toplumsal ve ekonomik sıkıntıların çözümüne katkı sunacak tüm düzenlemeler öncelikli olmalıdır ’dedi

Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, ’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz’ ’sözleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, “Türkiye, Kürt vatandaşlarının yaşadığı sorunları, temel ve uluslararası insan haklarını baz alan çözüm odaklı reformları hayata geçirmeden, demokraside yeni bir yükseliş dönemi yakalayamaz’ dedi.

‘Türkiye’nin, demokraside ve insan haklarında yeni bir yükselişe, hiç olmadığı kadar ihtiyacı var’

Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, ’Cumhuriyetin kurulmasından günümüze kadar hiç şüphesiz ki demokrasi ve insan hakları noktasında haksızlığa, hukuksuzluğa, asimilasyona ve türlü türlü baskılara maruz kalan en büyük kesim Türkiye’nin, Kürt vatandaşları olmuştur. Son 18 yılda, geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukların kabul edildiği ve bazı noktalarda önemli adımların atıldığı bir süreç yaşasak ta, özellikle son 5 yılda 1980’leri ve öncesini aratmayan bir tablo ile karşı karşıya kalınmıştır. Son 5 yılda vatandaşların her kesiminin karşı karşıya kaldığı bu tablonun düzeltilmesine yönelik bir umut barındırması açısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız. ’sözlerinin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Özellikle Kürt halkının yaşadığı sorunları, yasal bir statü ile çözüme kavuşturulması beklentisinin yapılacak reform düzenlemelerinde yer alması, Türkiye için demokraside ve insan haklarında yeni bir yükselişin başlaması adına da bu ülkenin vatandaşları Kürtler adına da çok kıymetli olacaktır’ dedi.

‘Türkiye’nin toplumsal uzlaşıya ihtiyacı var’

Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, ’Bir önceki seçim sonuçlarına göre Kürtlerden en çok oyu alan parti konumunda bulunan ak parti, Kürtlerin temsilcisi konumunda bulunması, çözüm için adım atması için yeterli bir durumdur.Özellikle diğer muhalefet partilerinin ve yeni kurulan partilerin Kürtlerin yaşadığı sorunların çözümü için adım atacaklarını beyan etmeleri bu kapsamda oy istemeleri ve her geçen gün Kürtlerden en çok oyu alan partinin bu konuda çözüm üretmesine olan inancın zayıflaması vb. durumlar önümüzdeki seçimde siyasi tablonun değişimi ile sonuçlanacaktır. Yeni reformların yapılacağı hususunda yapılan açıklamaların içeriği noktasında daha önceleri yapılan ve başarısızlık ile sonuçlanan çözüm süreci, millî birlik ve kardeşlik projesi, eski hatalara düşmeden daha organize ve sistemli olarak yeniden Kürt vatandaşlarının yaşadığı sorunları, temel ve uluslararası insan haklarını baz alan çözüm odaklı reformlar yapacak şekilde başlatılmasının bu ülkenin menfaatine olacağını düşünüyorum ’dedi

‘Yargıda yapılacak yeni reform paketlerinde sicil affı yer almalıdır’

Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, ‘1 yıl ceza alan kişi ile 10 yıl ve daha fazla ceza alan kişinin aldığı cezanın yılına bakılmaksızın, adli sicil kaydının silinmesini 15 yıl beklemesinin mağduriyetlere neden olduğu açık olarak ortadadır. Türkiye’de yaklaşık 7 milyon sabıkalının olduğu düşünülürse, hüküm giymiş ve cezalarını çekmiş kişilerin topluma kazandırılması için yeni yargı paketinde adli sil affı olmalıdır ’dedi.

‘Adli sicil ve sicil affı ekonomiyi canlandırır’

Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, ‘Ekonominin istenilen seviyelere ulaşması için hukuk sisteminde yaşanan olumsuzlukların bertaraf edilmesi ilk ihtiyaçtır. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, dünyada milyonlarca kişiyi işinden etti etmeye devam ediyor. Normal kalifiye insanların iş bulmakta zorlandığı bu süreçte adli sicil kaydı bulunan insanların yeni bir iş bulması ve topluma adaptasyonu neredeyse imkansız hale geldiğini görmekteyiz. Sayıları 7 milyonu bulan adli sicil kaydı bulunan vatandaşların bu zorlu süreçte yanında olmak ve destek verilmesi için bir seferliğe mahsus kısıtlanmış haklarının geri verilmesi ve sicil affı düzenlemesinin toplum yararına bir gelişme olacaktır. Sicil affının bir an önce meclise gelmesi toplumsal sıkıntıların çözümü adına da önemli bir gelişme olacaktır’ dedi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]