Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
SağlıkTürkiye

Dikkat, Türkiye’de bir çete sahte negatif Covid-19 raporu veriyor!

Türk basınına konuşan kaynaklar, İstanbul'da normal test ücretinden 50 TL (6 dolar) daha pahalıya Sağlık Bakanlığı onaylı "negatif Covid-19 test sonucu veren" bir çetenin türediğini öne sürdü.

Almanya’da korona virüsünün Türkler arasında yayıldı. Almanya, Türkiye’ye tatile gidip gelen, Türklerin sahte negatif Covid-19 testi aldığını tespit etti.

Almanya’ya Türkiye’den negatif testle gelen yaklaşık bin 500 Türk’ün, Almanya’da yapılan korona testlerinin sonucu ise pozitif çıktı.

İstanbul Havalimanında “test yaptırmadan negatif sonuç raporu veren” bir çete olduğu iddia edildi. Birçok kişi, normal ücretin 50 TL (6 dolar) fazlasını vererek, bu testi aldığını, test yaptırmadan negatif sonuçlu raporla uçağa bindiğini belirtildi.

Sözcü Gazetesi‘ne konuyla ilgili bilgi veren A.K. ve A.T. isimli Türkler, “Arkadaşlarımız aracılığıyla bize ulaştılar. Acilen test sonucu verdiklerini söylediler. Test yaptırmadan kendileri sonuç almış. Bize de teklif ettiler ancak kabul etmedik” ifadesini kullandı.

Negatif test çetesinin ne kadar kişiye sahte rapor verdiği bilinmiyor. Türkiye’de ise havalimanlarında sahte negatif testi dağıtan bu çete iddialarına ilişkin resmi bir soruşturma başlatılmadı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]