Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Çaykur, Ukrayna pazarına girmeye hazırlanıyor

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen Ukrayna 1. Türk Ürünleri Fuarı’na katılan Çaykur, yakın zamanda Ukrayna pazarına girme kararı aldı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel açıklamada bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; “Biz Çaykur olarak bütün dünyaya açılmayı hedefliyoruz. Dünya markası olmak gibi ciddi bir niyetimiz var. Bu konuda da kararlı bir şekilde adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Öncelikli pazarlar tabi ki hemen yakın komşularımız; Ukrayna bunlardan biri, Rusya, Orta Asya Cumhuriyetleri, bu ülkeler. Arap ülkeleri, Orta Doğu, Yakın Doğu buralar öncelikli pazar hedeflerimiz.” dedi.

Ukrayna’da da Türkiye benzeri çay içme alışkanlığı olduğuna dikkat çeken İmdat Sütlüoğlu; “Yani bizler gibi çay içen, bir yapı bir alışkanlık var. Ayrıca Türkiye’ye ve Türk ürünlerine karşı da sempati ve güvenle bakılıyor. Burada aynı zamanda sağlıklı gıda ürünlerinin son derece öne çıktığını da görüyoruz. Belki, Çernobil sonucunda yaşananlar, Ukraynalıları bu noktalara taşıdı. Türk çayının doğal oluşu üzerine kar düşmesinden dolayı, haşere barındırmaması dolayısıyla haşereyi öldürmek için pestisit kullanılmaması. Bunlar diğer dış pazarlarda olduğu gibi bu konuda hassasiyeti yüksek olan Ukrayna için, Ukrayna’da yaşayan halk için de çok önemli konular. Çayımızı zevkle içiyorlar. Çayımızı seviyorlar. İnşallah biz Ukrayna pazarına iyi bir şekilde güçlü bir şekilde girmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Fuar çerçevesinde Ukrayna’da faaliyet gösteren 4 Türk şirketiyle çeşitli bayilik görüşmeleri yaptıklarına ifade eden İmdat Sütlüoğlu; “Bu konuda görüşmelerimiz var oldukça iyi ilerliyor. Yakın bir zamanda inşallah Ukrayna’da Çaykur’un çayları, Türkiye’mizin güzel çayları, sağlıklı çayları her tarafta yaygın bir şekilde bulunacak ve gerek burada yaşayan kendi vatandaşlarımız çayımızı bulmakta zorlanmayacaklar, gerekse Ukraynalılar bizim bu güzel çaylarımızı inşallah içecekler. Çaylarımızla zaten komşu dost olduğumuz ülkeye yeni bir dostluk köprüsü daha kurmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]