Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriSinema

FOTO GALERİ | Ukrayna-Türk-Gürcistan yapımı “Son Kale Hacıbey” filminin galası Kıyiv’de gerçekleşti

Filmin gala gösterimine gazeteci Yunus Erdoğdu’da katıldı

Ukrayna-Türk-Gürcistan yapımı “Son Kale Hacıbey” filminin galası, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla başkent Kıyiv’de gerçekleşti.

Yönetmen Konstantin Konovalov’un, oyuncuları ve film ekibini tanıtmasının ardından film gösterimi yapıldı. Gala gösterimine ukraynahaber.com Genel Yayın Yönetmeni Yunus Erdoğdu da katıldı.

Filmde Türk sanatçılar Ukraynaca konuştu….

Ukrayna’nın Odesa şehrinde çekilen filmde, Türk, Gürcü ve Ukraynalı oyuncular rol aldı. İlk kez bir Ukrayna yapımı film Türkiye’de gösterime girecek.

Ukrayna Kültür Bakanlığının da destek verdiği film, 18. yüzyılda Rus-Türk savaşı sırasında Osmanlı’nın Kuzey Karadeniz kıyısındaki son kalesi olan Hacıbey Kalesi’nde bir savaş ve aşk hikayesini konu alıyor.

Irakli Maruashvili: Fatih Sultan Mehmet rolünü oynamaya hazırım.

Gürcü asıllı oyuncu Irakli Maruashvili ilk defa uzun metrajlı bir filimde rol aldığını söyledi.

Fatih Sultan Mehmet’ebenzerliği ile dikkat çeken Irakli Maruashvili teklif gelmesi halinde bu rolde oynayacağını belirtti.

Film, 15 Ekim’de Ukrayna’da, 23 Ekim’de Türkiye’de gösterime girdi.

Yunus Edoğdu, filmin aile boyu izlenebilecek bir film olduğunu belirtti.

HACIBEY FİLMİNİN KONUSU

18. yüzyıl sonlarında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı sırasında geçen filmde, Hacıbey Kalesi’ne yapılan kuşatmaya odaklanılıyor. XVIII. yüzyılın sonlarında Osmanlı İmparatorluğu ve Tuna Siçi, Rusya ile savaş içindedir. İki taraf da son kalan Hacıbey kalesini ele geçirmeye çalışır. Tuna Siçi, savaşın gidişatı için önemli bilgiler içeren bir mektup ile Andrey adlı Kozak’ı kale komutanı Ahmet Paşa’ya gönderir. Ahmet Paşa’nın Sultan üzerindeki etkisi düşünülerek, mektubun deniz yoluyla sultana iletileceği düşünülür. Ancak bu sırada Hacıbey’in ele geçirilerek, Ahmet Paşa zindana atılır. Bu saldırıdan tek kurtulan paşanın Ukraynalı bir kadından olan tek kızı Fatma olur. Paşa, kızının üzüm bağlarının olduğu gizli bir köye gönderilmesini ister. Yolculuk sıradan Rus askerlerinin saldırısına uğrayan Fatma, Andrey’in sayesinde kurtulur. Kendisine yardım ederken yaralanan Andrey’i üzüm bağına getiren Fatma, onun iyileşmesine yardımcı olur. İyileşmesinin ardından yola devam etmeyi planlayan Andrey, Fatma’nın Hacıbey’in ele geçirildiğini söylemesiyle planını değiştirir.

HACIBEY FİLMİNİN FİLMİN OYUNCU KADROSU

Filmin oyuncu kadrosunda Kuruluş Osman dizisiyle hayranlarını ikiye katlayan Yurdaer Okur ile Deren Talu’ya Alexander Sokolov, Irakli Maruashvili, Ekaterina Shevchenko, Oleg Simonenko, Alexander Polovets, Georgy Deliev, Dmitry Rybalevsky gibi isimler yer alıyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]