Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Atatürk’ün altın saati Ukrayna’da sergileniyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Taksim Anıtın ‘daki Ukraynalı Mareşal Kliment Voroşilov’a altın saatini hediye ettiği ortaya çıktı. Ukrayna’nın Lugansk kentindeki Tarih Müzesi’nde ilk Sovyet mareşali Voroşilov’un özel eşyaları sergiye çıkartıldı. Sergilenen eşyalar arasında Atatürk’ün Voroşilov’a armağan ettiği altın cep saati dikkat çekti. Atatürk, 1933 yılında cumhuriyetin 10.yıl dönümü vesilesiyle Ankara’da düzenlenen tören sırasında Voroşilov’a kendi altın cep saatini hediye etmiş.

Saati özel eşyalar arasında muhafaza eden müze yetkilileri, Atatürk’ün altın saatinin kaliteli olduğunu ve halen zamanı net olarak gösterdiğini belirtiyor.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan müze yetkilisi Yelena Yeroşkina, saatin müzede özel kıymetli eşyalar arasında muhafaza edildiğini belirtti. Yeroşkina’ya göre, Mustafa Kemal, saatini Voroşilov’a takdim ederken, “Eğer bir daha ülkemize yolunuz düşerse bu saati göstermeniz yeter. Türkiye’nin bütün kapıları sizin için gece gündüz her an açılır” demiş. Atatürk’ün saatin üzerine mareşalin isim ve soy isminin baş harfleri olan KV’yi (Kliment Voroşilov) kazdırdığı ortaya çıktı.

Müze yetkililerine göre, Voroşilov başta olmak üzere Sovyet delegasyonu Türk güvenlik güçleri tarafından çok sıkı şekilde korunuyordu. Ankara’nın o yıllarda Sovyet yönetiminden kaçan devrim karşıtı Beyaz Rus ajanlarının saldırısından endişe ettiği ifade ediliyor.

Moskova, 29 Ekim 1933 yılında kutlanan cumhuriyetin 10’uncu yılı kutlamalarına Voroşilov başkanlığındaki bir heyetle Ankara’da temsil edilmişti.

 

CİHAN

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]