Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Türkiye ‘müjde’ye kilitlendi, Kalyon İnşaat 9,5 milyar TL’lik ihaleyi kaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğunu açıkladığı gün Ankara’da son yılların en büyük ihalelerinden birinin yapıldığı ortaya çıktı.

 21 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce ‘Türkiye’nin eksenini değiştirecek’ dediği ‘müjde’yi açıkladı. Erdoğan, Karadeniz’de 320 miyar metreküplük bir doğal gaz rezervi bulunduğunu açıkladı. ‘Müjde’nin açıklandığı saatlerde Ankara Yenimahalle’de, son yıllardın en büyük ihalelerinden birinin gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

“KALYON YÜZDE 4 KIRIMLA KAZANMIŞ”

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi, eski AKP Milletvekili Cuma İçten, ihale belgesini sosyal medya hesabından yayınlayarak, “Doğalgaz bulunduğu müjdesi verildiği gün, son yılların en büyük 9.5 milyarlık ihalesi yapılmış ve bu ihaleyi de KALYON inşaat % 4 kırım ile kazanmış” dedi. İhaleye giren firmalara dikkat çeken İçten, “Peki ihale girenler kimler? Hep bilindik firmalar. Bu firmalar son 18 yılda büyük işleri alan firmalar memlekete hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“BU FİRMALARIN MAL VARLIĞI TÜRKİYE BÜTÇESİNİN ON KATI”

Son 18 yıldır 10 firmanın Türkiye’nin en büyük işlerini aldığını kaydeden İçten, “Bu işlerin gerçekte değerleri ne kadar? Bu işleri alan firmalar sadece devletten aldıkları işler ile ciddi paralar kazanıp devletten daha güçlü hale geldiler. Bu firmaların mal varlığı Türkiye bütçesinin on katı” yorumunda bulundu.

İHALELERİN YILDIZLARI KATILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı “Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektronik Sistemlerin Temini İşi” ihalesine son yıllarda aldıkları ihalelerle sık sık gündeme gelen Kalyon İnşaat, Limak-Heitkamp Konsorsiyumu, Özaltın İnşaat ve İç Taş İnşaat katıldı. İhaleyi ilk teklifinde 9.990.632.770 TL verip, ikinci teklifinde 9.449.995.833 TL veren Kalyon İnşaat kazandı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]