Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Büyük ‘müjde’ piyasadan döndü: Enerji hisseleri çakıldı

Erdoğan’ın ‘müjde’ açıklaması ardından umduğunu bulamayan piyasada enerji hisseleri değer kaybetmeye başladı.

İki gündür AKP ve kurmayları tarafından yaratılan balon söndü. Türkiye’nin ekseni değişecek, tüm dünya Türkiye’ye göre pozisyon alacak denirken açıklanan ‘müjde’ Türkiye’nin 6 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayan Karadeniz’de bir rezerv oldu. Uzmanlara göre rezervin en erken 8-9 yıl içinde kullanıma hazır olması bekleniyor. Ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023’e tarih verdi.

Manipülasyon sönünce dolar yükseldi, hisseler çakıldı. Çarşamba günü dedikoduların ardından PETKİM ve TÜPRAŞ hisselere yüzde 10 değer kazanmış, Dolar/ TL kuru 7,17 seviyesine kadar gerilemişti. Erdoğan bugün Türkiye’nin daha önce bulduğu en büyük doğalgaz rezervini açıklamasına rağmen Dolar /TL fırladı, şişirilen enerji hisseleri çakıldı. Açıklama başlarken 7,23 TL olan dolar kuru, açıklamanın ardından 7,33 TL’ye yükseldi.

Açıklamayla beraber umduğunu bulamayan piyasada önceki gün alınan enerji hisseleri de satılmaya başladı. Bugün saat 16:00 itibariyle PETKİM hisseleri yüzde 6,5, TÜPRAŞ hisseleri ise yüzde 5,7 oranında değer kaybetmiş durumda.

[ÖZEL] Bölgenin Bir Numaralı Enerji Uzmanı konuştu: Karadeniz’de Türk sularında bulunan doğalgaz rezervlerinin üzerine, Ruslar, kasıtlı olarak doğalgaz hattı çektiği için kuyu vurulamaz.

[ÖZEL] “Türk Akımı projesi Türk milletine yapılan en büyük ihanettir”

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]