Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

‘Çocuklarımı uzman çavuşlar gelip tecavüz etsinler diye mi büyüttüm?’

Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüzü sonrası intihar girişiminde bulunan İ.E.'nin ölümü sonrası sosyal medyada #MusaOrhanTutuklansın diyerek tepki gösterilmeye başlandı.

Uzman çavuş Musa Orhan tarafından Batman’da 20 gün boyunca alıkonulan ve sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakılan 18 yaşındaki İ.E., bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İntihar girişiminde bulunan İ.E günlerdir komadaydı.

Gözaltına alınan Musa Orhan, cinsel saldırıyı doğrulayan Adli Tıp Raporu’na rağmen Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce aynı gün serbest bırakılmıştı. Musa Orhan’ın verdiği ifadede “alkollüydüm” savunması yaptığı ortaya çıkmıştı.

Olayın ardından JinNews’e açıklamalarda bulunan İ.E’nin annesi Hakime Kılıç, şunları söylemişti:

“Çocuklarımı uzman çavuşlar gelip tecavüz etsinler diye mi büyüttüm? Her yere başvurduk ama Musa hala dışarıda. Kızıma, ona yaptıklarını birine anlatırsa onu öldüreceğini söylemiş. Kızım o yüzden kimseye anlatamamış ve mektupta yazmış her şeyi. Mektubu yazdıktan sonra da yaşamına son vermek istemiş.”

Ölüm haberinin ardından sosyal medyada #MusaOrhanTutuklansın etiketi açıldı.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, konuya ilişkin sosyal medya üzerinden #MusaOrhanTutuklansın etiketiyle yaptığı paylaşımda Siidedi.

JİYAN HABER’E DAVA

Yaşananlara ilişkin haberlerin Batman’ın haftalık yerel gazetesi Jiyan Haber’in internet sitesinde yayınlanması soruşturma konusu olmuş, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haberleri yayınlayan Jiyan Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “halkı kin ve düşmanlığa veya aşağılama” fiilini düzenleyen 216’ncı maddesi uyarınca soruşturma başlatılmıştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]