Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriGündem

Ukrayna’ya yeni atanan büyükelçiler Cumhurbaşkanı Poroşenko’ya güven mektubunu sundu

Ukrayna'ya atanan büyükelçiler Cumhurbaşkanı Poroşenko'ya güven mektuplarını takdim etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ülkede göreve başlayan bazı devletlerin büyükelçilerin güven mektubunu aldı.

Cumhurbaşkanlığı idaresinde gerçekleşen merasimde Poroşenko, Hindistan Büyükelçisi P. Saatpathi, Macaristan Büyükelçisi I. Itoto ve İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi M. Moradi’yi kabul etti.

HİNDİSTAN
Hindistan Büyükelçisi P. Pattathi ile yapılan görüşmede, siyasi diyalogu en üst düzeyde yoğunlaştırmaya odaklanıldı.

Devletler arasında ilişkilerin gelişmesinde; ticari, iktisadi, yatırımlar ve askeri teknik işbirliğinin gelişmesi beklentilere özellikle dikkat çekildi. Ukrayna ile Hindistan Hükümetler arası Ticaret, Ekonomik, Bilimsel, Teknik, Endüstriyel ve Kültürel İşbirliği Komisyonunun bir sonraki toplantısının yapılmasının önemi vurgulandı.

Aynı zamanda eğitim alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ile ilgiliydi. Hindistan’ın vatandaşları Ukrayna yükseköğretim kurumlarında okuyan devletlerin listesinin başında olduğu ifade edildi.

MACARİSTAN
Macaristan Büyükelçisi I. Iyardo ile görüşmede Ukrayna-Macaristan ilişkilerinde hassas meseleleri ele almak için olası adımları konuşuldu.

Kerç Boğazı’ndaki Ukrayna’ya karşı saldırganlık eyleminin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) çerçevesi içinde Ukrayna ile Macaristan arasındaki etkileşim yoluyla AB’nin yaptırım politikasının güçlendirilmesi konusu üzerinde duruldu.

İRAN
Yeni atanan İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi ile M. Moradi ile yapılan görüşmenin gündeminde ise BM ve diğer uluslararası kuruluşlar çerçevesinde konular vardı. Orta Doğu’daki güvenlik durumuna özellikle dikkat çekildi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Fotoğraflar: Mykhailo Markiv

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]