Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Şirket

Koronavirüs Turkcell’in Ukrayna’daki iştiraki lifecell’e yaradı

Turkcell, Ukrayna’da para basıyor

Turkcell’in Ukrayna’daki iştiraki lifecell, 2020’nin ikinci çeyreğinin sonuçlarını açıkladı: temel finansal göstergeler büyüyor, Haziran ayında şirket net kazancını arttırdı.

Türkiyeli yatırımcıların Ukrayna’daki mobil operatörü lifecell, 2020’nin ikinci çeyreğine ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını paylaştı.

Şirketin cirosu yıllık bazda yüzde 7,7 ve vergi öncesi faaliyet karı ise yüzde 10,2 arttı.

Şirketin verimli işletme faaliyetleri sayesinde, internet veri trafiğinin ve ses hizmetlerinin büyümesi, şirketin Haziran 2020’de net bir kara ulaşmasını sağladı.

2020’nin ikinci çeyreğinde, lifecell’in işletme geliri yıllık yüzde 7,7 artarak 1 miyar 596,3 milyon grivnaya (yaklaşık 60 milyon dolar) yükseldi. Gelirdeki bu artışta, koronavirüs (COVID-19) salgını sırasında sınırların kapatılması nedeniyle mesainin büyük kısmının ofislerden evlere kayması nedeniyle artan mobil internet ve ses hizmetleri etkili oldu.

2020’nin ikinci çeyreğinde lifecell’in esas faaliyetinden elde ettiği kâr ise 10,2 artarak 880,1 milyon Grivna (yaklaşık 32,5 milyon dolar) oldu.

ABONE SAYISI ARTTI
2020’nin ikinci çeyreğinde lifecell’in aktif abone sayısı yüzde 11,8 artarak 7,6 milyon aboneye (2019’un ikinci çeyreğinde 6,8 milyon) ulaştı.

2020’nin ikinci çeyreğinin sonunda 4.5G yüksek hızlı İnternet kullanıcılar arttı buna göre, yıllık ortalama veri trafiği tüketimi yıllık bazda yüzde 60 arttı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]