Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[Özel] Tekalan’a, Ukrayna’da fahri profesör unvanı verildi

Ukrayna’nın en köklü üniversitelerinden Kiev Boris Grinçenko Üniversitesi tarafından, Fatih Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’a “Fahri Profesör” unvanı verildi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Milli Grinçenko Üniversitesi’nin kurucusu Boris Grinçenko’nun 174’üncü doğum günü münasebetiyle düzenlenen Üniversite Günü törenine, üniversite rektörleri, akademisyenler ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

Kiev Boris Grinçenko Üniversitesi Rektör Viktor Ognevyuk yaptığı açılış konuşmasında davetlerine icabet eden Şerif Tekalan’a teşekkür ederek sahneye davet etti.

Ukrayna ve Türkiye eğitim ilişkilerin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Rektör Viktor Ognevyuk meslektaşı Şerif Ali Tekalan’a düzenlenen törende fahri profesörlük cüppesi giydirdi ve üniversitenin Senato Kurulu kararıyla verilen “Fahri Profesörlük” diplomasını fahri profesörlük diplomasını takdim etti.  

Şerif Ali Tekalan yaptığı konuşmada yoğun programına rağmen Ukraynalı dostunun davetine icabet ettiğini belirtti.  Türk kültürü ve adetleri hakkında kısa bir bilgi veren Tekalan, Fatih Üniversitesi bünyesinde Ukrayna Dili ve Edebiyatı Bölümü açılması için çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Boris Grinçenko Üniversitesi’nin geleneksel olarak kutladığı 138’inci Üniversite Günü’ne öğrenciler yaptıkları gösterilerle renk kattı.

 

Yunus Erdoğdu – Kiev – Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]