Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
MedyaVideo

Gazeteci Şeremet’in bombalı saldırıyla öldürüldüğü yere anıt dikildi

Ukrayna’da 4 yıl önce bombalı saldırıyla öldürülen gazeteci Pavlo Şeremet cinayeti hala aydınlatılamadı.

Gazeteci Pavlo Şeremet bundan tam 4 yıl önce 20 Temmuz 2016’da sabah 7.45’te otomobiline yerleştirilen bombanın patlaması sonucu da hayatını kaybetmişti.

Başkent Kıyiv’de Pavlo Şeremet’in hayatını kaybettiği, Bogdan Hmelnitskiy ile İvana Franko caddelerinin kesişme noktasına buruşturulmuş A4 kâğıt biçiminde anıt dikildi.

Anıt Şeremet’in öldüğü sabah saat 7.45’te açıldı.

Açılışa çok sayıda gazeteci ve Şeremet’in yazdığı, “Ukrayinska Pravda” çalışanları katıldı. Devlet erkanından kimsenin katılmaması dikkat çekti.

“Pavlo Şeremet” anıtı yazarı ünlü Ukraynalı heykeltıraş Nazar Bilık tarafından yapıldı.

Lakonik tarzda yapılmış anıtta öldürülen gazetecinin adı ve soyadı (Pavlo Şeremet) buruşturulmuş beyaz bir kâğıt üzerine yazılmış. Anıt üzerinde ayrıca “Bu noktada bir gazeteci 20 Temmuz 2016’da öldü” ibaresi yazıyor.

NE OLDU?
“Ukrayinska Pravda” haber portalının yöneticilerinden olan Pavlo Şeremet, 20 Temmuz 2016 sabahı (7.45’te) otomobilinin altına yerleştirilen bomba patlatılarak öldürüldü.

12 Aralık 2019’da kolluk kuvvetleri cinayette 3 şüphelinin gözaltına aldıklarını bildirdi: gözaltına alınan şahıslardan birisi doktor ve terörle mücadele gönüllüsü Yuliya Kuzmenko, diğeri tanınmış bir müzisyen Andriy Antonenko ve askeri hemşire Yana Dugar.

22 Mayıs’ta cinayetin şüphelileri hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Halihazırda soruşturma ve mahkeme süreci devam etmekte.

Kuzmenko ve Antonenko tutuklu yargılanıyor. Askeri hemşire Dugar ise kefalet ile serbest bırakıldı.

Tutuklu sanıklar suça karıştıklarını inkâr ediyor.

Gazeteci suikastı arkasındaki sır perdesi 4 yıldır aralanmadı.
Fotoğraflar ve Haber: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

Türkiye’deki darbe girişimini yazan gazetecinin otomobilini havaya uçurdular: hayatını kaybetti

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]