Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Hürriyet, Zelenskıy’i pop yıldızı ile “evlendirince”, Ukrayna’da alay konusu oldu

Hürriyet, Zelenskıy’nin eşini yerine ünlü sanatçıyı manşetten verdi

Türkiye’nin köklü gazetelerinden Hürriyet manşetten, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin eşi yerine pop yıldızı Vira Brejnyeva ile basınca, Ukrayna’da alay konusu oldu.

Demirören Medya Grubu içinde bulunan Hürriyet gazetesinin, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nin eşi Olena Zelenska’nın koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hastaneye kaldırılması haberinde oyuncu ve şarkıcı Vira Brejnyeva ile fotoğrafı yayınladı.

Gazetenin hem baskı hem de online versiyonunda Zelenskıy’nin, pop yıldızı Vira Brejnyeva ile olduğu fotoğraf kullanılması Ukrayna’da gündem oldu.

Okurun uyarısı üzerine online versiyondaki hatasını düzelten Hürriyet, bu sefer haberde eşi yerine sadece Zelenskıy’nın fotoğrafını kullandı.

Söz konusu fotoğraf, Zelenskıy’nin siyasi kariyerine başlamadan önce baş rolünü oynadığı, ‘8 kraşçıh pobaçen – 8 Best Dates’ (Sekiz en iyi buluşma) isimli 2016 yılı, Ukrayna – Rus ortak yapımı komedi filmin tanıtım fotoğrafıydı.

UKRAYNA BASININDA GENİŞ YANKI BULDU
Genel yayın yönetmenliğini Ahmet Hakan’ın yaptığı Hürriyet’in, Moskova muhabiri Nerdun Hacıoğlu imzalı haber hem sosyal medyada hem de Ukrayna basınında geniş yankı buldu. Hürriyet’in hatasını ülkenin bütün önde gelen yayın kurtuluşlarının yanı sıra, Ukrayna’daki basın izleme kuruluşları tarafından haberleştirildi.

Sosyal medyada, “Bu haberi elden ele, Zelenskıy’e ulaştıralım” paylaşımları yapıldı. Ukrayna basını ise farklı manşetlerle Hürriyet’in gafını okurlarına duyurdu.

Birçok gazete; “Türkiye, Zelenskıy’i, Brejnyeva ile ‘evlendirdi’”, “Hürriyet, First Lady’i karıştırdı” gibi manşetler attı. Hürriyet’in tirajının 300 bin olduğu belirtilen haberlerde ayrıca Hürriyet’in online versiyonunun ekran görüntüsü ve gazetenin manşet görüntüsü verildi.

12 Haziran’da Zelenskıy’nin eşi Olena Zelenska’ya yeni tip koronavirüs Covid-19 bulaştığı açıklandı. 16 Haziran’da, Zelenska başkent, Kıyiv’de hastaneye kaldırıldı. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden eşinin rahatsızlığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Zelenskıy’nin özel bir çalışma düzenine geçtiği belirtildi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]