Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

AKP’li belediye Ertuğrul Gazi diye Engin Altan Düzyatan büstü dikti

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kent meydanına diktiği Ertuğrul Gazi büstü görenleri şaşırttı. Büst bir TV dizisinde Ertuğrul Gazi'yi canlandıran Engin Altan Düzyatan'ın tıpa tıp aynısı. Belediye gelen eleştirilerin ardından büstü kaldırdı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na Ertuğrul Gazi diye ‘Diriliş Ertuğrul’ dizinde rol alan Engin Altan Düzyatan’a benzeyen bir büst dikti.

Daha önce Bilecik’te de Ertuğrul Gazi yerine oyuncu Düzyatan’ın heykeli yapılmıştı. Bilecik’teki Ertuğrul Gazi Müzesi’ndeki Ertuğrul Gazi heykelinin, Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’ye değil, TRT 1’de yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a ait olduğu belirlenmişti.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, sanatçı Ömer Gençtürk tarafından bronz ve bazalt taşından yapılan 20 büst, 4 Haziran günü belediye binası önünde bulunan meydana yerleştirilirken, Ertuğrul Gazi’nin büstünü görenler şaşkına döndü.

Birçok kişi ilk bakışta kaidesinde Ertuğrul Gazi yazan büstün dizi oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzediğini dile getirdi.

Meydanda, Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamit, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Osman Bey, Alparslan, Oğuzhan, Metehan, Cengizhan, Atilla, Ertuğrul Gazi, Alaattin Keykubat, Şeyh Şamil, Dede Korkut, Mimar Sinan, Yunus Emre, Timur, Ahmet Yesevi, Mehmet Akif Ersoy, İbni Sina’nın büstleri bulunuyor.

Büstler yerleştirildikten sonra meydanı gezen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler bir milletin kendi tarihini ve büyüklerini her zaman yad etmesi gerektiğini belirterek “Bu çalışmayla tarihimizi ve değerlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

BELEDİYE BÜSTÜ KALDIRDI

Resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Ordu Belediyesi, Ertuğrul Gazi’nin büstünün Engin Altan Düzyatan’a benzetilerek tasvir edilmesinden rahatsız olduklarını belirtti.

Belediye, tepkiler üzerine büstü kaldırdı. Belediye ayrıca sorumlularla ilgili işlem başlatıldığını duyurdu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]