Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Donbas’ta 2 günde 300 Rus askerinin öldürüldüğü iddia edildi

Donetsk Havalimanı’nda kontrolü ele geçirmek için 1-2 Aralık’ta, Ukrayna kuvvetleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan yoğun çatışmalarda 300’ü aşkın Rus askerinin öldüğü iddia edildi.

Ukrayna’daki çatışmalarda ölen Rusya Federasyonu askerlerinin sayısını izleyen ve söz konusu rakamları paylaşan, ‘Ukrayna’dan Rusya’ya Kargo-200’ adlı insan hakları izleme örgütünden yapılan açıklamada, 30 Kasım’da da Donetsk Havaalanı’nı kontrol için yapılan çatışmalarda yaklaşık 200 Rus askerinin öldüğünü öne sürülmüştü.

Havalimanı çevresindeki şiddetli çatışmalar ve karşılıklı ağır kayıplar sonucunda taraflar yeniden ateşkes konusunda uzlaşmıştı.

İnsan hakları savunucuların verilerine göre Donbas’ta çatışmaların başladığı nisan ayından bu tarafa 4 bin 672 Rus askeri öldüğü ve 970’inin de yaralandığı bildirildi. Bölgede 2 bin 560 Rus askerinin de kaybolduğu belirtiliyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]